Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs pulcē sešu valstu šahistus

03.06.2020

Nedēļas nogalē aizvadīts nu jau trešais Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs, kas pirmo reizi aizritēja interneta vidē, platformā lichess.org. Pateicoties šim risinājumam, tajā piedalījās 35 dalībnieki no sešām pasaules valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Spānijas, Argentīnas un Brazīlijas.

Cīņas ritējas pēc arēnas principa, apdomas laiks bija 5 minūtes plus 5 sekundes par katru izdarītu gājienu. Tomēr turnīra direktors Janis Grasis bija spiests atzīt, ka tika izvēlēta ne labākā interneta platforma turnīra norisei: “Man nebija pieredzes ar interneta platformām, un tāpēc nebiju sapratis, ko īsti nozīmē arēnas princips. Tas nozīmēja, ka dalībnieki cīnās cits ar citu 3,5 stundas, pie tam bieži vien cits ar citu vairākas reizes, un katram dalībniekam var būt dažāds nospēlēto partiju skaits. Tas radīja problēmas taisnīgi noteikt turnīra dalībnieku ieņemtās vietas, un beigu  beigās galvenais kritērijs bija reitinga performance.

Par uzvarētāju tika noteikts galvenais favorīts lielmeistars AleksejsŠirovs (Spānija), kurš trešo reizi pēc kārtas uzvarēja šajā turnīrā. Otro vietu ieguva mūsu lielmeistars Normunds Miezis, bet trešā vieta tika diviem dalībniekiem – WFM Anastasijai Bikovai (Krievija) un FM Matīsam Mustapam. Labāko sešniekā vēl iekļuva FM Jegors Bikovs (Krievija) un IM Rolands Bērziņš.

Labākās dāmas balvu ieguva Jeļizaveta Soloženkina (Krievija), labākais jaunietis – Jevgēņijs Spriņģis, labāka jauniete Elza Puķīte, labākais veterāns S-50 kategorijā – Aivars Laizāns, labākais Ādažu spēlētājs – Andris Drīliņš. Bija arī citas pārsteiguma balvas.

Turnīra kopīgais balvu fonds bija 650 eiro un mantas. Par pirmo vietu pienācās 100 eiro.

Jau zināms arī 2021.gada turnīra datums– 29.maijs.