Jaunais klasiskās apskaites turnīrs piesaista šahistus no piecām valstīm

09.03.2020

Nedēļas nogalē Rīgas Šaha federācijas telpās notika jaunās turnīru sērijas "Riga Weekend" pirmais posms. Piecu kārtu klasiskās apskaites sacensības pulcēja 23 dalībniekus no Latvijas, Francijas, Vācijas, Lietuvas un Krievijas. Balvu fonds bija 330 eiro.

Šādu nedēļas nogales klasiku rīkoja Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju, un turnīrs notika vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, ir ļoti liels pieprasījums no spēlētāju puses pēc standarta reitinga apskaites. Otrkārt, jaunajiem tā ir lieliska iespēju iegūt spēļu praksi reālu turnīru režīmā, paaugstināt savu FIDE reitingu vai iegūt to. Arī pieaugušajiem piecu kārtu turnīrs bija visai saistošs. Tāds mūsu valstī nebija rīkots jau aptuveni piecus sešus gadus.

Par pirmā posma uzvarētāju kļuva Kristaps Kretainis (2259), kurš ieguva 4,5 punktus no 5. Otrā vieta ar 4 punktiem tika Dmitrijam Pogrebnovam (2034), bet trešai palika spēlētājs no Krievijas Grigorijs Šarankovs (2260) - 3,5 punkti.

Reitingbalva kategorijā līdz 1700 tika Maksimam Aminovam (1431), kurš ieņēma 4.vietu un savu reitingu paaugstināja par 65 punktiem. Savukārt labākā U-14 spēlētāja tituls pienācās Emīlam Taboram (1489).

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Par nākamo posmu datumiem organizatori vēl lemj, un informēs par to, tiklīdz būs zināms precīzs norises laiks.