Latvijas dāmu komanda atkal cīņā par medaļām

07.03.2020
Foto no facebook.com

Prāgā, viesnīcā "Olympik hotel", piektdienas vakarā sākās pasaules čempionāts komandām senioriem, kurā S-50 grupā piedalās arī Latvijas dāmu izlase – WFM Ingrīda Priedīte (2038), WFM Līga Ungure (1923), Astra Goldmane (2015), Sandra Harlinska (1817) un Inese Paune. Pie galdiņiem vienlaikus sēžas četras no viņām.

Spēlējot bez brīvdienām, no 6. līdz 14.martam tiek aizvadītas deviņas klasiskās laika kontroles kārtas. Turnīrā piedalās 55 komandas, gan dāmu, gan kungu, no 16 federācijām. Pieteikumā rodami 253 spēlētāji, no kuriem 24 ir lielmeistari, 18 – starptautiskie meistari, septiņas – lielmeistares un piecas starptautiskās meistares. Reitinga pirmais numurs ir vācietis Aleksandrs Grafs (2575).

Čehijas galvaspilsētā cīņā par daiļā dzimuma vērtējuma medaļām šoreiz piedalās septiņas komandas. Bez mūsu valsts vēl arī pārstāves no Krievijas, Vācijas, Čehijas un Anglijas.

Mūsu dāmām šādi turnīri ir bijuši visai sekmīgi. Regulāri izcīnītas godalgas, un arī pērn Priedīta, Goldmane, Ungure un Harlinska atgriezās ar bronzas medaļām.

Visas komandas, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Čempionāta oficiālā mājaslapa: wstcc2020.net.