Aizvadīts Latgales Jauniešu līgas komandu čempionāta 2.posms

12.01.2020

Piektdien, 10.janvārī, Maltā notika Latgales Jauniešu šaha līgas komandu čempionāta 2.posma spēles. Tās ir 4. sezonas sacensības reģiona jaunajiem šahistiem vecumā līdz 14 gadiem. Tika izspēlētas trīs kārtas ar laika kontroli 25 minūtes + 10 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Katrā etapā cīņas par saldām balvām notiek gan komandas vērtējumā, gan zēnu un meiteņu vidū. Šoreiz trīs labāko komandu vidū ir: Jēkabpils I ar 11 punktiem, Rēzeknes BJSS-2 (9 punkti) un Rēzeknes BJSS-1 (8,5 punkti) ņemot vērā 3 labāko puišu un 1 meitenes rezultātu.

Individuālajā vērtējumā pēc 2.posma zēnu konkurencē līderi: Renārs Petrovs (Jēkabpils) ar 6 punktiem no 6, Armands Mūrnieks (Rēzeknes BJSS-1) un Kristers Policāns (Jēkabpils), abiem pa 5 punktiem. Meiteņu ieskaitē labākas ir  rēzekniete Jekaterina Smirnova (5 punkti), daugavpiliete Sofja Vasiļjeva un jēkabpiliete Alise Klidziņa (abām pa 4 punktiem).

Pavasarī pēc 3.posma spēlēm kopvērtējumā tiks noskaidroti medaļņieki – trīs labākie zēni U-11 un U-14 grupā, trīs labākās meitenes šajās grupās, kā arī godalgoto komandu dalībnieki. Nākamais sabraukums 27.martā.

Sacensību tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs