Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā daudz spēlētgribētāju

04.01.2020

Piektdienas vakarā Rīgā sākās kārtējā Latvijas vīriešu čempionāta ceturtdaļfināls. Dienu iepriekš Daugavpilī starts tika dots "Daugava Chess" Ziemas kausa izcīņai. Tas nozīmē, ka šis gads Latvijas šaha vēsturē ieies ar to, ka vienlaikus divās mūsu valsts pilsētās notikuši klasiskā šaha turnīri.

Rīgas Šaha federācijas telpas labprāt ņem pretīm visus spēlētgribētājus, bet brīžiem tas jau ir visai grūti. Latvijas vīriešu 2020.gada čempionāta ceturtdaļfinālam sākumā pieteicās 59 spēlētāji, taču uz pašām sacensībām ieradās 55. Kaut iepriekš organizatori zāles ietilpību nolikumā definēja ar 48 spēlētāju robežu. Tā kā īstenam šahistam vēlme spēlēt ir lielāka par komfortu, turnīram tika pielaisti visi.

No 3. līdz 7.janvārim dalībnieki aizvadīs septiņas kārtas ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Desmit labākie iekļūs pusfinālā. Galvenie reitingfavorīti ir Anatolijs Aļipovs (1856), pērnā gada ceturtdaļfināla uzvarētājs Artūrs Aizstrauts (1840), Miķelis Emīls-Miķelsons (1829) un Mārtiņš Ivbulis (1828).

Visi dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com.

"Daugava Chess" Ziemas kausa izcīņa ar tik lielu masveidību vēl nevar dižoties, taču tas ir saprotami, jo turnīrs notiek pirmo reizi. Arī Daugavpilī šahisti izspēlēs katrs pa septiņām partijām, no kurām izšķirošā būs jau svētdien, 5.janvārī. Rezultāti apskatāmi šeit.