Aizvadīts meiteņu šaha turnīrs "Superšahiste 2019"

01.10.2019
Anastasija Parhomenko un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Foto - Gunārs Gertners

Rīgas Šaha skolā 28. un 29. septembrī norisinājās iecienītais meiteņu turnīrs "Superšahiste". Šis turnīrs aizsākās 2012. gadā un pēdējos gados dalībnieču skaits tajā ir ļoti tuvs šaha lauciņu skaitam, 64. Pērn bija precīza sakritība, bet šogad dalībnieču kopskaits bija 66, informē Rīgas Šaha skola.

Turnīrs tika izspēlēts divās vecuma grupās, attiecīgi 2001.-2006. gadā dzimušās un 2007. g. dzimušās un jaunākas. Vecākajā grupā piedalījās 20 dalībnieces, bet jaunākajā spēlēja 46 dalībnieces.

Vecākās grupas rezultāti

Jaunākās grupas rezultāti

Šajā turnīrā nebija sporta klašu ierobežojumu un tajā piedalījās gan iesācējas, gan šahistes ar I sporta klasi, tika izspēlētas 7 kārtas ar apdomas laiku 25 minūtes plus 10 sekundes par gājienu. Visas dalībnieces tika apbalvotas ar suvenīriem un bija ļoti daudz dalībnieču, kas tika pie lielākām balvām, jo tika apbalvotas ne tikai abu vecuma grupu 3 labākās, bet arī labākās spēlētājas pēc sporta klašu grupām, kas deva iespēju jebkurai dalībniecei, arī iesācējām, cīnīties par kausiem, medaļām un diplomiem.

Par uzvarētāju vecākajā grupā ar rezultātu, 6 punkti no 7 iespējamiem kļuva Anastasija Parhomenko (Rīgas Šaha skola, trenere Tatjana Voronova). Otro vietu ar 5,5 punktiem ieguva Marija Spirkova (treneris Aivars Raudive), bet trešajā vietā ar 5 punktiem finišēja Jekaterina Hlopkova (Rīgas Šaha skola, trenere Tatjana Voronova).

1. vietā II sporta klašu grupā Ance Reiha, 4 punkti

2. vietā II sporta klašu grupā Anastasija Himičeva, 4 punkti

3. vietā II sporta klašu grupā Rēzija Kudore, 3,5 punkti


1. vietā III sporta klašu grupā Kristiāna Liepa, 3 punkti

2. vietā III sporta klašu grupā Laura Strazdiņa, 1,5 punkti

3. vietā III sporta klašu grupā Agapi Ter-Avetisjana, 1,5 punkti

1. vietā iesācējām Meisija Citlava, 0,5 punkti

Par uzvarētāju jaunākajā grupā ar perfektu rezultātu, 7 punkti no 7 iespējamiem kļuva Agnesa Stepania Ter-Avetisjana (Rīgas Šaha skola, treneris Aivars Stašāns un Poļina Ni (Daugmale)). Otro vietu ar 5,5 punktiem izcīnīja Naomi Maklakova (Rīgas Šaha skola, treneris Verners Putka), savukārt trešo vietu arī ar 5,5 punktiem ieņēma Sofja Vasiļjeva (Daugava Chess, treneris Edvīns Dzirkalis), kura gan deva priekšroku citai balvai, pirmajai vietai II sporta klašu grupā. Līdz ar to, pie balvas par trešo vietu kopvērtējumā kļuva 4. vietas ieguvēja Marija Kuzņecova (Rīgas Šaha skola, treneris Toms Kalniņš), kura tika pie 5 punktiem.

1. vietā II sporta klašu grupā Sofja Vasiļjeva, 5,5 punkti

2. vietā II sporta klašu grupā Poļina Kučina, 5 punkti

3. vietā II sporta klašu grupā Poļina Zubova, 5 punkti

1. vietā III sporta klašu grupā Marija Vaičuka, 5 punkti

2. vietā III sporta klašu grupā Elīna Urbāne, 4 punkti

3. vietā III sporta klašu grupā Darja Guminskaja, 4 punkti

1. vietā IV sporta klašu grupā Dafne Maklakova, 4 punkti

2. vietā IV sporta klašu grupā Marija Lazareva, 4 punkti

3. vietā IV sporta klašu grupā Alise Čakstiņa, 4 punkti

1. vietā iesācējām Diāna Diedišķe, 3 punkti

2. vietā iesācējām Anna Tropiņa, 2,5 punkti

3. vietā iesācējām Emīlija Dabra, 2 punkti