Pirmā "Daugava Chess" klasika – ar starptautisku pieskaņu

11.09.2019
Turnīra dalībnieki gaida pirmās kārtas sākumu.

Daugavpilī, Saskaņas pamatskolas aktu zālē trešdien, 11.septembrī, tika dots starts biedrības "Daugava Chess" kausa izcīņai klasiskajā šahā. Šāds turnīrs notiek pirmo reizi. Pie galdiņiem sēdās 30 dalībnieki, arī no Lietuvas un Vācijas, kas līdz 15.septembrim aizvadīs septiņas kārtas.

Turnīrs pulcējis daudz jauniešus, kuriem šī būs lieliska iespēja iegūt sacensību pieredzi. Kādam mērķis ir paaugstināt savu klasiskā šaha reitingu, savukārt citi centīsies to iegūt, jo ne visiem tas ir. "Daugava Chess Classic cup 2019" pārliecinoši reitinga līderi un favorīti ir mājinieki Sergejs Metreveli (2218), Nikolja Safonovs (1976), Daniils Horobrijs (1918), Nikolajs Škonda (1873) un Vladimirs Puntus (1817).

Kā zināms, biedrība "Daugava Chess" līdz šim visai aktīvi rīkojusi blica un rapida turnīrus. Jau rakstījām, ka organizatorus – direktoru Andreju Horobriju un galveno tiesnesi Edvīnu Dzirkali – uz klasiskā turnīra organizāciju pamudināja jaunās paaudzes šahistu vēlme spēlēt tieši šāda formāta sacensībās. Daudziem negribas brauk uz citām pilsētām, it īpaši jauno šahistu vecākiem, tādēļ labāk mēroties spēkiem uz vietas.

Turnīram līdzi var sekot vietnē chess-results.com.