Hāpsalu Meškovs uzvar superturnīrā un blicā, Reizniece-Ozola – rapidā

25.08.2019
Ņikita Meškovs ar uzvarētāja kausu kopā ar Igaunijas lielmeistaru Janu Elvestu.

Igaunijas ostas pilsētas Hāpsalu kultūras centrā aizvadīts tradicionālais šaha festivāls "Valge Daam" (Baltā Dāma), kurā ar labām sekmēm piedalījās arī vairāki mūsu valsts šahisti.

Festivāla galvenajā turnīrā "Valge Daam SuperCup" startēja desmit šahisti. Bez četriem mūsējiem GM Ņikita Meškova (2563), GM Normunda Mieža (2529), IM Guntara Antoma (2283) un WGM Danas Reiznieces-Ozolas (2261) pie galdiņiem sēdās arī tādi pazīstami sportisti kā Aleksandrs Halifmans (Krievija, 2577), Aleksandrs Šabalovs (ASV, 2562) u.c. Deviņās ātrā šaha (10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu) visvairāk punktus (7,5) ieguva un par kausa ieguvēju kļuva mūsu Meškovs. Par puspunktu no viņa atpalika Šabalovs, bet trešais ar 5,5 punktiem finišēja Halifmans.

Mūsu lielmeistars bija labākais arī 7 kārtu daubultblicā – 11,5 punkti no 14. Ar 9 punktiem astoto vietu ieņēma Aleksandrs Jazdanovs, bet Agafonovs ar 8,5 punktiem noslēdza labāko desmitnieku.

67 dalībnieki startēja deviņu kārtu rapidā. Tajā lielisku sniegumu parādīja Reizniece-Ozola, kura kopā ar mājinieku Kirillu Čukavinu izcīnīja pa 7,5 punktiem. Arī papildrādītāji abiem bija vienādi. 7 punkti un trešā vieta Miezim, bet piektā pozīcija Antomam.

Visi festivāla "Valge Daam" turnīri un rezultāti: Rapids, SuperCup, Blics, Handikapa turnīrs