Olaine uzsākusi jauno šaha gadu

13.01.2024
Sacensību laureāti. Publicitātes foto

Skolēnu ziemas brīvlaika pēdējā sestdienā Olaines Sporta centrs uz kārtējo posmu – un šajā gadā pirmo – pulcēja kā Olaines bērnus, tā pēcpusdienā visus interesentus.

Bērnu turnīrs izvērsās neierasti spraigs, jo ikdienā tik draudzīgie treniņbiedri pie šaha galdiņa negrasījās viens otram piekāpties un nebija gatavi atdot pat puspunktu – turnīra vienīgā neizšķirtā partija tika izspēlēta pēdējā kārtā! Nevienam arī neizdevās izbēgt no zaudējuma – ar "savstarpējām laipnībām" apmainījās visi, to skaitā turnīra līderi, tāpēc uzvarētāju noskaidrošanai vissvarīgākais bija ne vien iegūtais punktu skaits (jo vienāds rezultāts dažādos punktu skaita līmeņos bija daudziem), bet gan tas, kurš spēlējis ar stiprākiem pretiniekiem. Tieši papildrādītāji pēc pēdējās kārtas Jurim Skubeņičam palīdzēja nedaudz apsteigt iepriekšējā posma uzvarētāju Justīni Elzu Grāveri, kā arī Keitiju Lazdiņu, visiem trijiem iegūstot pa sešiem punktiem. Savstarpējās spēlēs Juris zaudēja Justīnei, taču pieveica Keitiju, kamēr Justīne piekāpās Keitijai. Un tālāk jau punkta attālumā no trīs līderiem sekoja meiteņu balvas ieguvēja Adrija Lazdiņa.

Pamazām savus spēkus sacensībās sāk izmēģināt arī nesenie iesācēji, tā gūstot ne ar ko neaizstājamu pieredzi.

Bērnu turnīra rezultāti: https://chess-results.com

Pēc bērnu turnīra cīņā par šī gada Olaines pirmā posma uzvarētāja titulu devās 38 dalībnieki, to skaitā arī četri lietuvieši un piecas jaunietes. Fināla rezultāti ieviesa būtiskas korekcijas starta sarakstā – par uzvarētāju kļuva sākotnēji ar trešo numuru izliktais FIDE meistars Igors Smorodinskis (S50), kurš nezaudēja nevienu partiju (6,5 punkti no 7), bet vienīgo neizšķirtu izspēlēja ar otrās vietas ieguvēju – otru FIDE meistaru, Iļju Semjonovu. Iļja nospēlēja vēl vienu neizšķirtu un noslēgumā par punktu apsteidza trešās vietas ieguvēju Hariju Heidemani (S50). Tālāk veseliem desmit dalībniekiem pa 4,5 punktiem, to skaitā sieviešu balvas ieguvējai Laumai Mieriņai (U-12).

Open turnīra rezultāti: https://chess-results.com

Nākamais mazais šaha turnīrs Olainē jau 3. februārī.

Guna Skujiņa

Sacensību laureāti. Publicitātes foto
Sacensību laureāti. Publicitātes foto
Sacensību laureāti. Publicitātes foto
Sacensību laureāti. Publicitātes foto