Svešņikovam trešā vieta Puhajarves handikapa turnīrā

02.12.2023
Foto no facebook.com/pyhajarvemaleturniir

Aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Puhajarvē notika jau 23. handikapa turnīrs, kurā piedalīties allaž tiek aicināti daudzi pazīstami šahisti no dažādām valstīm. Katru gadu tajā startē arī Latvijas pārstāvji.

Šogad sacensību organizators pulcēja 34 dalībniekus no deviņām federācijām – Igaunijas, Spānijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Kataras, Šveices, Zviedrijas un ASV. Latviju pārstāvēja septiņi spēlētāji.

Trīs dienu laikā visiem bija jāaizvada viena apļa turnīrs jeb 33 kārtas. Jo augstāks reitings, jo mazāk laika pret spēlētāju ar zemāku reitingu, kā jau handikapa turnīros.

Noslēgumā par pārliecinošu uzvarētāju kļuva Spāniju pārstāvošais Latvijas šaha skolas audzēknis, lielmeistars Aleksejs Širovs (2659). Viņš ieguva 30 punktus, tā arī neuzzinot zaudējumu rūgtumu. Kopumā viņam 27 uzvaras un 6 neizšķirti.

Pa 26,5 punktiem šajā spēļu maratonā sakrāja mūsu starptautiskais meistars Vladimirs Svešņikovs (2302) un mājinieks FM Uku Valners (2220). Otrā vieta tika igaunim, jo viņš bija pārāks savstarpējā cīņā. Taču par trešo vietu savā debija reizē Vladimirs Svešņikovs arī nevar sūdzēties.

25,5 punktus guva Igaunijas šaha leģenda GM Jans Elvests (2452), kuram ir ASV šaha pilsonība, bet pa 25 ieguva IM Jurijs Krupenskis (Igaunija, 2267) un GM Maksims Noviks (Lietuva, 2306).

Nākamie labākie no Latvijas šahistiem bija Jurijs Agafonovs (1952) un IM Guntars Antoms (2140), kuriem 12. un 14.vieta.

Visi dalībnieki, rezultāti, vietas, kā arī linki uz partijām un foto pieejami chess-results.com.

Atgādināsim, ka 2019.gadā "Pühajärve handicap maleturniir" otro vietu ieguva Latvijas lielmeistars Ņikita Meškovs, bet vēl gadu iepriekš viņš kļuva par uzvarētāju.

Turnīra laureāti kopā galveno organizatoru Urmasu Randmā (pirmais no labās) un sponsoru Tītu Vehi (pirmais no kreisās). Foto no facebook.com/pyhajarvemaleturniir