Jaunie "Dice Chess" Latvijas čempioni – Roberts Hops un Jekaterina Hlopkova

10.11.2023
Sacenšas klasiskā šaha Latvijas jauniešu čempioni Miķelis Vingris un Emīls Jānis Mieriņš.

Svētdien, 5.novembrī, Rīgā, viesnīcā "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" norisinājās otrais Latvijas čempionāts metamo kauliņu šahā. Par jaunajiem Latvijas "Dice Chess"  čempioniem 2023.gada čempionātā kļuva Roberts Hops un Jekaterina Hlopkova.

Visiem "Dice Chess" entuziastiem par prieku, Latvijas čempionāts atgriezās pēc trīs gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar "Covid-19" pandēmiju. Latvijas vēsturē pirmajā čempionātā 2020.gadā uzvarēja federācijas prezidents Vladimirs Svešņikovs un Anda Krauze. Šogad abiem  čempionu pilnvaras nācās nolikt, dodot vietu citiem.

Turnīra balvu fonds bija 1500 eiro, no kuriem pirmo trīs vietu ieguvēji ieguva  attiecīgi 250 eiro, 170 eiro un 150 eiro. Čempionāts pulcēja 83 dalībniekus, pārsvarā jauniešus un bērnus. Norises vieta bija rūpīgi izvēlēta, lai būtu plaša, moderna un labi izgaismota zāle. Tur bija jāaizvada 9 dubultās kārtas (divas partijas ar katru pretinieku, kopā 18 partijas) ar laika kontroli 5 minūtes + 5 sekundes gājienam.

Ļoti aizraujošajās sacensībās un draudzīgajā atmosfērā par čempionu kļuva 14 gadus jaunais Rīgas Šaha skolas audzēknis  Roberts Hops, kurš 18 partijās ieguva savam vecumam identisku punktu skaitu – 14. Tikpat daudz punktus ieguva arī Ernests Treimanis, kuram šoreiz sudraba medaļa, bet trešais ar 13 punktiem finišēja Vsevolods Ščadilovs. Dāmu vērtējumā labākā bija Jekaterina Hlopkova, kurai 12 punkti un augstā ceturtā vieta kopvērtējumā. Pavisam čempionātā startēja 16 daiļā dzimuma pārstāves.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Latvijas čempionāts tika noorganizēts pārdomāti, un tā laikā dalībniekiem bija iespēja atjaunot enerģiju ar tēju, kafiju un saldumiem, kā arī veldzēties ar atspirdzinošajiem dzērieniem. Tas jau otro reizi bija pateicoties sponsoriem "San Pellegrino" un "Riga Chess Club". Laureāti un pārējie interesenti varēja apbrīnot unikāla dizaina kausus, kas tika radīti speciāli šim čempionātam.

Jebkuru, kurš vēlas iepazīties un izmēģināt aizraujošo un negaidītiem pavērsieniem bagāto "Dice Chess" spēli, aicinām to darīt vietnē dicechess.com. Visa informācija par nākošiem turnīriem un "Dice Chess Federāciju" ir pieejama dicechess.net/lv/

Latvijas čempionāta ideja pieder sabiedriskā labuma organizācijai “Dice Chess Federation”.

Balvas:
1. Roberts Hops – 14
2. Ernests Treimanis – 14
3. Vsevolods Ščadilovs – 13
4. Daniils Aleksejevs – 12
5. Miķelis Vingris – 12
6. Jaroslavs Orlovskis – 12
7. Ivans Kuļešovs – 11
8. Ivans Koļesņikovs – 11

Dāmu balvas:
1. Jekaterina Hlopkova – 12
2. Larisa Gordijeviča – 12
3. Stefānija Dombrovska – 11

S-50:
1. Ivo Saksis – 11
2. Ģirts Tenis – 11
3. Anatolijs Aļipovs – 9

U-18:
1. Ansis Kantāns – 11
2. Dmitrijs Pogorelovs – 11
3. Emīls Tabors – 11
4. Filips Freibergs – 11
5. Damirs Pogrebnojs – 11

Jaunākie dalībnieki:
Pāvels Šeršņovs (2016.) – 7 punkti
Anna Čirkova (2015.) – 9 punkti