Alūksnes atklātais šaha festivāls šogad notiks jaunuzceltajā Sporta centrā

04.09.2023
Nesen atklātais, modernais Alūksnes Sporta centrs. Foto facebook.com/Aluksnesportacentrs/

Svētdien, 17.septembrī, visus interesentus atkal gaida Alūksnes atklātais šaha festivāls. Tas tiks aizvadīts ceturto reizi un notiks jaunuzceltajā Sporta centrā Jāņkalna iela 17A, kas ir viena no lielākajām Vidzemē.

Kā pastāstīja festivāla direktors Gunārs Plūme, šogad paredzēti trīs turnīri ierasto divu vietā. Bez rapida un blica būs arī bērnu turnīrs.

Rapids sāksies pulksten 11 un notiks Šveices sistēmas 7 kārtās ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. Tāds pats formāts arī bērnu turnīram.

Pēc apbalvošanas sekos trīs stundu pauze, lai dalībnieki un citi viesi varētu apskatīt Alūksni, paēstu un atpūsties.

9 kārtu blicam starts tiks dots pulksten 17. Laika kontrole ir 4 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu.

Pieteikumi dalībai jāsūta alberts.cimins@inbox.lv. E-pastā jāuzrāda dalībnieka uzvārds, vārds dzimšanas gads, sporta klase, FIDE ātrspēles šaha reitings, pilsēta vai klubs. Ja nav FIDE ID numurs, tad jāiesniedz dzimšanas dati.

Pateicoties Alūksnes novada pašvaldības atbalstam, visos turnīros dalībniekiem nav paredzētas iemaksas. Visi vienkārši aicināti doties uz Alūksni, nedomājot kāda būs dalības maksas. Vēl vairāk – labākie saņems balvas!

Detalizēta informācija, arī par nakšņošanas iespējām, pieejama nolikumā.

Atgādināsim, ka Alūksne uz Latvijas šaha kartes atgriezās 2019.gadā pēc 37 gadu pārtraukuma, pateicoties meistarkandidātam Gunāram Plūmem un vietējai pašvaldībai.