NBS Spartakiādē uzvar Reizniece-Ozola un zemessardzes Rīgas brigāde

21.06.2023
Foto no facebook.com.

Ādažu militārajā bāze norisinājusies kārtējā Nacionālo Broņoto spēku spartakiāde, kurā neatņemama sastāvdaļa ir šahs. Šoreiz pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 35 dalībnieki, sākot ar FIDE rīkotājdirektori un valdes priekšsēdētāja vietnieci WGM Danu Reiznieci-Ozolu.

Spēlētājiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 8 kārtas ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Komandu vērtējumā ņēma vērā katras komandu divu labāko pārstāvju punktu summu.

Individuāli par uzvarētāju kļuva Dana Reizniece-Ozola (2176), kura astoņās partijās ieguva 6,5 punktus. Viņa uzvarēja sešus pretinieku, vienā cīņā slēdza miera līgumu, bet piekāpās Valērijam Rižiham (1653).

Pa 6 punktiem ieguva Mārtiņš Ivbulis (1925), Rižihs un Kaspars Circenis (1812), kuriem attiecīgi otrā, trešā un ceturtā vieta. Ar 5,5 punktiem labāko sešiniekā vēl iekļuva Martijs Krakops (1464) un Juris Briedis (1528).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Komandu vērtējumā ar 12 punktiem uzvarēja Zemessardzes 1. Rīgas brigāde, kurā lielākais pienesums bija Ivbulim un Rižiham, sekoja Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde (11 punkti) un Jaunsardzes Centrs (10).

Danas Reiznieces-Ozolas pārstāvētā NBS Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde ierindojās piektajā vietā.

Visi komandu rezultāti piejami šeit.

Tieši Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde uzvarēja visā Spartakiādē. Tās feisbuka lapā par šo notikumu teikts: "Jau ceturto gadu pēc kārtas NBS Spartakiādes ceļojošais kauss paliek Ādažos, Mehanizētajā kājnieku brigādē! Mūsu panākumu atslēga ir mūsu cilvēki, kuri par savu vienību, komandu un valsti atdos visu. Neskaitīs laiku, kas veltīts pieredzei un treniņiem, sāpes un nogurumu un kādreiz ģimenei, draugiem un atpūtai ziedoto laiku! Panākumi slēpjas vienkāršībā un cilvēcībā. Mēs ar jums ļoti lepojamies! Vienotībā Spēks!"

Foto no facebook.com.
Foto no facebook.com.
Foto no facebook.com.