Rīgas Vasaras šaha festivāls sāksies kā plānots – 15.jūnijā

12.06.2020

Organizatori vēlas kliedēt daudzu šahistu bažas un informē, ka pirmais Rīgas Vasaras šaha festivāls aizritēs iepriekš izziņotos datumos. Tas sāksies pirmdien, 15.jūnijā, bet noslēgsies svētdien, 21.jūnijā. Arī vieta ir tā pati – galvaspilsētas centrs, viesnīca "Tallink Hotel Riga".

Festivāla laikā tiks ievēroti visi likumdošanā paredzētie sanitārās drošības pasākumi, un spēlētājiem papildus drošības dēļ partijas vajadzēs aizvadīt ar mutes un deguna aizsegu.

Dalībniekiem būs jāņem vērā vēl viena svarīga lieta, arī ko šis turnīrs atšķiries no citiem. Normatīvie akti paredz, ka šobrīd sporta sacensības var aizritēt tikai bez skatītāju klātbūtnes, tādēļ tiem šahistiem, kas savas partijas būs pabeiguši, spēļu zāle būs jāpamet. Tajā drīkst atrasties tikai sportisti un organizatori, bet spēlētājs, kā zināms, pēc partijas beigām iegūst skatītāja statusu. Šī noteikuma neievērošana var apdraudīt visa festivāla norisi!

Piektdiena, 12.jūnijs, ir pēdējais datums, kad vēl iespējams par standarta maksu pieteikties festivāla pamatturnīram – deviņu kārtu klasikai (balvu fonds 2110). To var izdarīt pie turnīra galvenā tiesneša Alberta Cimiņa pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai tālruni 28804664. Pēc šī datuma tiks piemērota piemaksa 10 eiro. Blicam, kas notiks 21.jūnijā, reģistrēties var arī vēlāk.

Detalizēta informācija redzama nolikumā, bet pašreizējais dalībnieku sastāvs pieejams vietnē chess-results.com.