Aizvadīts pirmais no sērijas "Riga Magicians" turnīriem

13.04.2020

Sestdien, 11.aprīlī notika pirmais "Riga Magicians" sērijas turnīrs, kas pulcēja 43 dalībniekus no četrām valstīm – Latvijas, Krievijas, Zviedrijas un Vācijas. Dalībnieku ziņā sanāca pat labāk nekā bija iecerēts, tāpēc organizētāji pieņēma lēmumu palielināt sieviešu balvu un ieviest U-14 balvu.  

Turnīrs noritēja spraigā cīņā un vēl 30 sekundes pirms beigām tam varēja būt pavisam cits uzvārētājs, bet pretendentu duelī Niķita Meškovs izdarīja visu lai izglābt neizglābjamo pozīciju un galu galā piespieda Iļju Semjonovu samierināties ar neizšķirti un otro vietu.

Uzvarētāju trijnieku – Niķita Meškovs (7,5 punkti no 9), Iļja Semjonovs (7), Aleksandra Maļcevskaja (6,5) – nevar nosaukt par sensāciju jo te atrodas viens no mūsu izlases stiprākiem lielmeistariem, Latvijas jaunas šahistu paaudzes viena no lielākām cerībām, kā arī pasaules un Eiropas junioru čempione no kaimiņvalsts Krievijas. Toties katru kārtu līderi mainījās un pastāv sajūta, ka sensācijas šajā sērijā vēl ir priekšā!

Citas balvas saņēma Ilze Bērziņa (sieviešu balva), Maksims Golubovskis (U-18) un Miķelis Vingris (U-14). Visi turnīra dalībnieki un rezultāti apskatāmi šeit.

Bērziņai šis turnīrs nebija tas veiksmīgākais, bet zinot Ilzes klasi un cīņas garu, nebrīnīsimies ja lielmeistare tiks arī trijniekā vismaz vienā no atlikušiem četriem turnīriem.

Golubovskis (jeb pazīstamais e-šahists un strīmeris Maxon) paralēli spēlēšanai kā viņam arī ierasts komentēja pasākumu un apsprieda tiešsaistē notiekošo ar saviem daudziem skatītājiem, tādejādi pierādot, ka vīrieši tomēr spēj nodrošināt multi-taskingu labā līmenī!

Ja jūs gadījumā neredzējāt, tad ļoti iesakām noskatīties viņa turnīra ētera ierakstu youtube.com.

Tas, ko dara Maksims ir apbrīnojami, jo, piemēram, kamēr viens no organizētājiem mēģināja saprast, kas vispār notiek viņu spēlē, Maksims paspēja pa to laiku diskutējot ar auditoriju šo spēli uzvarēt, tad tomēr nokļūdīties un zaudēt un pēc tam vēl uzreiz izanalizēt izšķirošo brīdi. Un tad saņemties pēc trim nepelnītiem zaudējumiem pēc kārtas un finišējot 3 no 3 ieņemt dalīto augsto 5.–8.vietu.

Arī otras jauniešu balvas ieguvējs Vingris pierādīja, ka ir īsts cīkstonis, jo pirmajā kārtā tehnika "izdomāja" triku un izmeta Miķeli no spēles. Tomēr šis tipiskais e-sporta negadījums un nepelnīts zaudējums neizsita jauno cīkstoni no pareiza noskaņojuma, kas beigās rezultējās augstājā 17.vietā un U-14 balvā!

Nākamais turnīrs notiks jau trešdien, 15.aprīlī pulksten 20, kā ierasts chess.com portālā.

Gadījumā ja jūs vēl neesat dalībnieku sarakstā, bet tomēr gribat piedalīties atlikušajos četros turnīros, tas joprojām ir iespējams. Lai to izdarīt lūdzam maksimāli ātri sazināties ar kādu no organizētājiem, lai mēs varētu jums palīdzēt ar dalību.

Tiekamies jau rīt un lai uzvar stiprākais!

Sergejs Kļimakovs