Notiks piecu interneta šaha turnīru sērija "Riga Magicians"

04.04.2020

Ņikita Meškovs, Artūrs Mihailovs un Sergejs Kļimakovs sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju un Latvijas Šaha federāciju aicina visus Latvijas šahistus pieteikties piecu interneta turnīru sērijai jeb "Riga Magicians" līgai e-šahā.

Kopējais balvu fonds būs 350 eiro, bet pirmais turnīrs sāksies jau sestdien, 11.aprīlī, pulksten 20.

Turnīrs notiks pasaulē populārākajā interneta šaha platformā chess.com. Sacensībās var piedalīties jebkura vecuma un meistarības spēlētājs, kuram ir FIDE ID un kurš ir reģistrējies chess.com. Katra turnīra balvu fonds būs 70 eiro, bet dalības maksa par visiem turnīriem ir 10 eiro. Uzvarētājam katrā turnīrā tiks 25 eiro. Spēlētāji var piedalīties arī mazākā turnīru skaitā, taču dalības maksa no tā nemainīsies, tādēļ organizatori iesaka iesaistīties jau no pirmās dienas.

Ņikita Meškovs: "Kādu dienu apspriežot klātienes turnīru un līgu atcelšanu gan Latvijā, gan pasaulē, mums ienāca prātā ideja, ka #PaliecMājās situācija ir perfekts brīdis lai ievirzīt Latvijas šahu e-sporta virzienā. Līdzīgas idejas īsteno arī citās valstīs – tā, piemēram, Vācijā, kur atcēla sezonas nobeigumu, jau pārvirzīja daļu no līgām uz vienu no internet platformām, bet chess.com īstenotā "Pro league" jau kuru gadu pulcē pasaules stiprākus spēlētājus. Īstais brīdis arī Latvijas spēlētājiem sajust e-šaha garšu neizejot no mājām”

Artūrs Mihailovs: "Mēs izvēlējāmies chess.com trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, tā ir populārākā šaha platforma internetā ar 60 tūkstošiem reģistrētiem lietotājiem no Latvijas (jā, mums arī šoks no šī skaitļa), otrkārt "Rīga Magicians" komandas ietvaros mums jau ir pieredze turnīru organizēšanā (te liels paldies jāsaka Ritvaram Reimanim, kurš arī ir mūsu organizatoru komandas dalībnieks) un, treškārt, tai ir sevi pieradījis "anti-cheating" algoritms, kas ļauj maksimāli attīrīt e-šahu no nerātnām domām. Es gribu uzsvērt, ka mēs ceram, ka šī turnīru sērija ir tikai pamats nākamajiem e-šaha pasākumiem un ceram uz spēlētāju godīgumu un prātīgumu”

Sergejs Kļimakovs: "Mēs izmēģināsim trīs laika kontroles un divus turnīra formātus. Laiks 3+0 ir līdzīgs parastam 5 minūšu blicam tradicionālajā šahā. 2+0 ir līdzīgs 3 minūšu blicam, bet nobeigumu 1+0 jeb "lode” palīdzēs izlaist emocijas un ļaus maksimāli izklaidēties. No formātiem mēs spēlēsim šahistiem jau ierastu Šveices sistēmu un arī populārāku šodien e-šaha formātu – Arēnu. Arēna ļauj šahistiem negaidīt pārējos un pauzes starp spēlēm ir minimālas. Par Arēnu jāzina daži fakti: pirmkārt, ja spēlētājs jūt, ka viņam ir vajadzīga atpūta, tad turnīru var "iepauzēt”, otrkārt punktu sistēma atšķīrās no ierastās. Arēna ir orientēta uz uzvaru sērijām un ātrām uzvarām, tas ir, sākot ar trešu uzvaru punktu skaits par rezultātu dubultojas. Un treškārt – Arēnā ir pieejams "Berserk mode", tas ir – jums pienākas puse no laika, bet par katru pozitīvu rezultātu tiek piešķirts +1 punkts.”

Ja mēs jūs ieinteresējām, dalības nauda jāsamaksā uz Rīgas Šaha federācijas rekvizītiem un jāsūta pieteikums uz alberts.cimins@inbox.lv. Rekvizītus detalizētu informāciju par turnīriem var atrast nolikumā. Naudas balvas tiks pārskaitītas pēc visu piecu turnīru beigām.

Neskaidrību gadījumā visus jautājumus var uzdot Sergejam Kļimakovam (S.Klimakovs@gmail.com, +37128889511 vai Facebookā)