Jauniešu čempionātu sērija turpinās ar kadetu klasiku Ķīnā

22.08.2019
Daļa Latvijas delegācijas Viļņas lidostā pirms došanās ceļā.

Papildināts. 21.augustā Ķīnas pilsētā Veifaņā sākās pasaules čempionāts klasiskajā šahā kadetiem (U-8, U-10, U-12). Tas ir jau trešais oficālais bērnu un jauniešu turnīrs pēc kārtas, jo nesen Slovākijā noslēdzās Eiropas čempionāts, bet Baltkrievijā finišēja pasaules čempionāts rapidā un blicā.

Tālajā Veifaņā mūsu valsti pārstāv seši šahisti un treneris, delegācijas vadītājs FM Verners Putka. Līdz 1.septembrim (ieskaitot) dalībnieki aizvadīs 11 kārtas ar apdomas laiku 90 minūtes plus 30 sekundes par gājienu. 27.augustā turnīrā paredzētā vienīgā brīvdiena.

Pie galdiņiem trešdien sēdās Toms Jeronovičs (1093; U-8), Aleksandrs Karasevičs (1390; U-10), Rafaels Spiridovskis (1406; U-12), Dafne Maklakova (U-8), Marija Krasiļņikova (1014; U-12)  un Ieva Valeine (1132; U-12).

Vispieredzējošākā no šiem sešiem ir Ieva Valeine, kura iepriekš piedalījusies jau četros pasaules un vienā Eiropas čempionātā klasiskajā šahā. Trīs šādi lielie turnīri ir Rafaela Spiridovskim, divi – Marijai Krasiļņikovai, pa vienam – Tomam Jeronovičam un Aleksandram Karasevičam, bet Dafnei Maklakovai tā ir debija.

Augstākā ieņemtā vieta no mūsējiem ir 39., kuru 2017.gada pasaules čempionātā Brazīlijā iespēja Marija Krasiļņikova, spēlējot visjaunākajā vecuma grupā.

Pirmā kārta arī parādīja, ka Ķīnā Latvijas šahisti nav stap favorītiem. Pieci zaudējumi un tikai viens neizšķirts pret spēlētāju bez reitinga.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com

Čempionāta oficiālā mājaslapa 2019wccc.imsa.cn

Papildināts. Ar pirmajiem iespaidiem dalās delegācijas vadītājs Verners Putka: "Viesnīca "Anqiu New Oriental Hotel" mums ir ļoti šika. Ienākot numuriņā, ieslēdzas gaisma, televizors, atveras aizskari... Ārā karsts – ap 30 grādiem. Visur kondicionieri - viesnīcā, autobusā, spēļu vietā. Uz zāli jābrauc 20-25 minūtes. Čempionāta norises vieta "Quilu Wine home" ir milzīga teritorija ar viesnīcām, konferenču telpām, dārziem. Pēc platības apmēram kā Vecrīga. Visur policija – braucam ar eskortu"