Federācija izsaka dziļu pateicību visiem un nosauc olimpisko sastāvu

14.04.2024
Foto no fide.com

Dārgie šaha draugi, entuziasti, treneri, vecāki, līdzjutēji, audzēkņi, jauni gados un jauni sirdī, visi, kas ciena un mīl šahu. Sestdien, 13.aprīlī, sagaidījām Latvijas Šaha federācijas dibināšanas simtgades svētkus.

Latvijas Šaha federācija ir nodibināta, augusi, attīstījusies un progresējusi pateicoties visiem un ikkatram, kas ciena šo prāta spēli un ziedo tai savu laiku, līdzekļus un intelektuālo potenciālu.

Latvijas Šaha federācija izsaka dziļu pateicību visai mūsu šaha sabiedrībai! Mēs varam pastāvēt kopā sinerģijā esot šaha spēlei, šaha sabiedrībai un šaha administrācijai. Mēs novērtējam katra ieguldījumu gan pilsētā, gan mūsu reģionos. Mēs aizrautīgi priecājamies par mūsējo panākumiem un skumstam par zaudējumiem kopā. Mēs uztādām mērķus, lai īstenotu iespējas mūsu sportistiem, mūsu sporta sabiedrībai, tai skaitā iekļūt Top 15 starp sportu veidiem Latvijā.

Šodien vēlamies iepazīstināt ar mūsu olimpisko komandu, kura pārstāvēs Latvija 45. Šaha olimpiādē Budapeštā laikā no 10. līdz 23.septembrim.  

Vīriešu izlase: GM Artūrs Neikšāns, GM Ņikita Meškovs, GM  Toms Kantāns, GM Normunds Miezis, GM Ilmārs Starostīts. Sieviešu izlase: WGM Laura Rogule, WGM Ilze Bērziņa, WFM Agnesa Stepania Ter-Avetisjana.

Papildus dalībnieces noskaidrosies Latvijas sieviešu čempionātā un Latvijas Šaha federācijas valdes balsojumā.

Daiga Falkane,
Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre