Latvijas čempionātu fināli notiks no 28.aprīļa līdz 5.maijam TSI

11.04.2024
Transporta un Sakaru institūts. Publicitātes foto

Latvijas vīriešu un sieviešu čempionātu fināli, kā arī Latvijas amatieru čempionāts notiks no 28.aprīļa līdz 5.maijam Transporta un sakaru institūtā (TSI) Rīgā, Valērijas Seiles ielā 1 (bijušajā Lomonosova ielā 1).

Visām trim sacensībām būs vienāds apdomas laiks, kārtu skaits un sākuma laiki. Paredzēta Šveices sistēma, 9 kārtas ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu un FIDE reitinga aprēķina. Pirmajai kārtai starts tiks dots 28.aprīlī pulksten 14, bet pēdējā kārta sāksies 5.maijā pulksten 11.

Vīriešu čempionāta uzvarētājs saņems 500 eiro, sieviešu turnīrā labākajai tiks 400, bet amatieru čempionam pienāksies 200 eiro.

Detalizēta informācija par turnīriem, arī pieteikšanās termiņiem un dalības maksām, apskatāma nolikumos: vīriešu, sieviešu, amatieru.

TSI jau daudzus gadus atbalsta šaha entuziastus un veiksmīgi sadarbojas ar Latvijas Šaha federāciju. Vienīgā privātā tehniskā augstskola Latvijā, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā sagatavo pieprasītus speciālistus tādās jomās kā datorinženierija, IT, mākslīgais intelekts, transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, un vadībzinātne. TSI piedāvā individuālu pieeju katram studentam, jo zinām, cik svarīgs ir atbalsts. Efektīva sadarbība ar vadošajiem nozares ekspertiem sniedz iespēju studentiem gūt praktiskas iemaņas un zināšanas, balstoties uz reālu profesionālo pieredzi un unikālas laboratorijas Baltijas valstu mērogā bagātina studiju procesu un ļauj nostiprināt iegūtās zināšanas praksē. Studijas TSI tā ir starptautiska vide, kur studenti un pasniedzēji nāk no dažādām valstīm un kultūrām, un mēs augstu vērtējam katra tradīcijas. TSI mācībspēki veiksmīgi apvieno pieredzi un tradīcijas ar unikālām prasmēm, inovatīvu pieeju un jaunākajām tendencēm darba tirgū. www.tsi.lv