Notiks pirmais atklātais CHESSTON rapida turnīrs "Šahatons 2024"

06.03.2024

Tiešsaistes šaha skola CHESSTON paziņa par savu pirmo klātienes atklāto turnīru "Šahatons 2024". Šis pasākums ir veltīts jaunajiem šaha entuziastiem vecumā no 6 līdz 16 gadiem, un piedāvā ne tikai iespēju demonstrēt savas prasmes šajā senajā spēlē, bet arī baudīt sacensību azartu un veidot jaunas draudzības.

Turnīrs norisināsies 2024.gada 13.aprīlī, leģendārajās Latvijas Universitātes (LU) telpās, kas ir viens no izcilākajiem akadēmiskajiem un kultūras centriem Latvijā.

Organizētājs
Šaha skola CHESSTON (www.chesston.lv) tika izveidota kā daļa no dinamiski augošās SK Gauja sporta kopienas un laika gaitā ir paplašinājusies, nodrošinot augstvērtīgu šaha izglītību. Pandēmijas laikā veiksmīga pāreja uz tiešsaistes mācībām ļāva skolai ne tikai turpināt izglītības procesu bez pārtraukumiem, bet arī piesaistīt plašāku šaha entuziastu uzmanību gan no Latvijas, gan no ārvalstīm.

CHESSTON misija ir padarīt šaha mākslu pieejamu katram bērnam, īpaši tiem, kuriem nav pieejami vietējie šaha klubi, un veicināt ne tikai šaha, bet arī svarīgu dzīves prasmju attīstību.

Norises vieta
Latvijas Universitāte ar savu bagāto vēsturi un izcilu akadēmisko gaisotni ir ideāla vieta "Šahatons 2024" turnīram. LU galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, atrodas Lielā aula vēsturiskās telpas, kas nodrošinās ne tikai komfortablu vidi spēlēm, bet arī radīs iedvesmojošu atmosfēru jaunajiem talantiem un viņu atbalstītājiem. Universitātes galvenās ēkas centrālais novietojums un teicamā pieejamība padara to par perfektu vietu, kur sapulcēties šaha mīļotājiem no visas Latvijas un ārvalstīm.

Turnīrs
"Šahatons 2024" ir daudz vairāk nekā parasts turnīrs; tas ir stratēģiskās domāšanas, intelektuālās attīstības un draudzības svinējums, kurā patiesu zaudētāju nav. Piedāvājot draudzīgu vidi gan pieredzējušiem spēlētājiem, gan iesācējiem, turnīrs ļaus jaunajiem šahistiem pārbaudīt savas stratēģijas, mācīties no vienaudžiem un, galvenais, jautri pavadīt laiku kopā ar citiem šaha mīļotājiem.

Turklāt, papildus turnīra galvenajai daļai, CHESSTON piedāvā dalībniekiem unikālu iespēju – simultānspēli ar Latvijas čempionu un valstsvienības dalībnieku, lielmeistaru Nikitu Meškovu, sniedzot neaizmirstamu pieredzi un iespēju mācīties no Latvijas un pasaules šaha elites pārstāvja.

"Šahatons 2024" sola ne tikai izaicinājumus, bet arī sniegt iedvesmu mūsu jaunajiem dalībniekiem, lai veicinātu ilgstošu aizraušanos ar šahu. Tas ir svētku brīdis visiem – gan jaunajiem spēlētājiem, gan viņu vecākiem, kuriem ir iespēja vērot, kā jaunie talanti veic drosmīgus gājienus un piedzīvot patiesas emocijas, atbalstot savus čempionus un iepazīstoties ar domubiedriem šajā grandiozajā šaha festivālā.

Lai uzzinātu vairāk par "Šahatonu 2024" un pieteiktos dalībai, lūdzu, apmeklējiet turnīra mājas lapu: chesston.lv/sahatons

Ar lielu prieku gaidām jūs "Šahatonā 2024"!