Igors Volodins labākais Jāņa Klovāna piemiņas turnīrā

12.04.2024
Igors Volodins. Foto no sahaskola.lv.

Šogad lielmeistara un Rīgas Šaha skolas trenera Jāņa Klovāna 13.piemiņas kausa šaha sacensības norisinājās otrdienā, 9.aprīlī, pieminot lielmeistaru tieši viņa dzimšanas dienā, savā mājaslapā informē Rīgas Šaha skola (RŠS).

Piemiņas turnīrā startēja 51 dalībnieks. Rīgas Šaha skolai ir patiess prieks par šahistu lielo atsaucību piedalīties šajā turnīrā, godinot Latvijas izcilo šahistu, treneri, lielmeistaru Jāni Klovānu. Vairāk par šaha lielmeistara Jāņa Klovāna personību var lasīt šeit.

Turnīrā tika izspēlētas 7 spēļu kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes katrai partijai un 5 sekundes par izdarīto gājienu, ar FIDE ātrā šaha reitinga apskaiti. Par turnīra uzvarētāju ar 6 punktiem kļuva tā reitinga favorīts Igors Volodins (2098).

Šaha cīņas bija spraigas un saspringtas. To apliecina arī fakts, ka 2. – 4. vietu ieguvēju noskaidrošanai bija jāņem talkā papildrādītāji, jo pēc pēdējās kārtas trīs dalībniekiem bija iegūts vienāds punktu skaits – 5,5 punkti. Pēc papildrādītājiem 2. vietu izcīnīja Igors Ivanovs (2084), bet 3.vietu ieguva Nikolajs Krilovs (2074). 4. vietā ar 5,5 punktiem Rīgas Šaha skolas trenera E.Ungura audzēknis Renārs Mūzis (1903), kuram pēc starta reitinga bija tikai 17.numurs.

Rīgas Šaha skola apbalvoja ar piemiņas kausiem pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus kopvērtējumā, kā arī labāko dāmu un labāko senioru. Labākās dāmas balvu saņēma Emīlija Apine (3,5 punkti no 7), bet labākā seniora balvu – Jurijs Agafonovs (5 punkti no 7).

Vairāk lasāms un skatāms RŠS mājaslapā sahaskola.lv.