Noskaidroti jauniešu komandu turnīra "Cerību kauss 2024" uzvarētāji

10.04.2024
1.vietas ieguvēji – komanda "ARchess club-1". Foto: Diāna Matisone

6. un 7.aprīlī notika tradicionālā bērnu un jauniešu komandu turnīra "Cerību kauss" fināls, kas šogad norisinājās jau 51.reizi.  Arī šogad, tāpat kā iepriekšējā gadā, sacensības notika plašajās Transporta un sakaru institūta (TSI) telpās, informē Rīgas Šaha skola.

TSI jau daudzus gadus atbalsta mūsu valstī notiekošos šaha pasākumus. Rīgas Šaha skola ir pateicīga par šādu veiksmīgu sadarbību, kas dod iespēju organizēt grandiozas bērnu un jauniešu sacensības.

TSI ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā sagatavo pieprasītus speciālistus. Augstskola piedāvā inženierzinātņu virzienu studiju programmas tādās jomās kā datorinženierija, transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, un vadībzinātne.

Šogad, pateicoties TSI plašajām telpām, Cerību kausa pusfinālā varējām uzņemt rekordlielu skaitu – 58 komandas. Savukārt finālā piedalījās 20 stiprākās komandas, kur satikās labākās gan no iepriekšējā gada fināla, kā arī no šī gada Cerību kausa pusfināla.

Spraigās cīņās divās dienās tika aizvadītas 9 spēļu kārtas. Katram dalībniekam partijai bija dots apdomas laiks 15 minūtes plus 10 sekundes par izdarīto gājienu. Šoreiz, atšķirībā no pusfināla mačiem, līdzjutējiem bija iespēja sekot līdzi ne tikai rezultātiem chess-results.com, bet arī tiešsaistes partijām šaha portālā Lichess.org.

Par 51.Cerību kausa uzvarētājiem ar 24 komandas punktiem kļuva ARchess kluba trenera Aivara Raudives komanda ARchess club-1. Jāatzīmē, ka Aivara Raudives audzēkņi par "Cerību kausa" uzvarētājiem kļūst jau otro gadu pēc kārtas, jo arī 2023.gadā "Cerību kausa" finālā tika iegūta 1.vieta! Apsveicam!

Komandas dalībnieki (galdiņu secībā) – Daniels Beniosevs, Nils Vorobjovs, Semjons Savins, Sofija Teremranova.

2.vietu ar 23,5 komandas punktiem ieguva šī gada "Cerību kausa" pusfināla uzvarētāja, Rīgas Šaha skolas treneru Larisas Gordijevičas un Anastasijas Parhomenko komanda "Dream Team".

Komandas dalībnieki (galdiņu secībā) – Nikolajs Platonovs, Oļegs Kaļiņins, Kirils Iļjins, Varvara Gavrilova.

3.vietā  ar 22 komandas punktiem ierindojās trenera Edvīna Dzirkaļa komanda no Daugavpils "Daugava Chess".

Komandas dalībnieki (galdiņu secībā) – Milana Gaiļevska, Edvards Gaidis, Dainis Smikersts, Anna Višņakova.

Vairāk par aizvadītām sacensībām lasāms vietnē sahaskola.lv.

2.vietas ieguvēji – komanda "Dream Team". Foto: Diāna Matisone
3.vietas ieguvēji – komanda "Daugava Chess". Foto: Diāna Matisone