Pirmo reizi notiek šaha turnīrs LNOB darbiniekiem

03.04.2024
Turnīrā piedalās 15 Latvijas Nacionālās operas un baleta darbinieki no dažādām nodaļām. Attēls no opera.lv.

Marta vidū tika uzsākts pirmais šaha turnīrs Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vēsturē, kuru organizē LNOB sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju. Sacensības noslēgsies aprīļa otrajā pusē.

Turnīrā piedalās 15 LNOB darbinieki no dažādām nodaļām: Kristaps Klars, Filips Fedulovs, Valdis Upmanis, Elizabete Bondare, Eidens Viljams Konefrijs, Anna Margrieta Legzdiņa, Artūrs Pudāns, Rihards Millers, Māris Sējāns, Monta Tīģere, Jānis Apeinis, Andžejs Signarskis, Kārlis Cīrulis, Didzis Dārznieks, un Santa Vasiļjeva.

Turnīra spēles notiek pēc starptautiskās šaha federācijas (FIDE) noteikumiem un pēc riņķa sistēmas 15 kārtās. Spēles uzrauga Latvijas Šaha federācijas jauniešu valdes prezidents un šī turnīra galvenais tiesnesis Gustavs Stinka. Rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Turnīra galvenā tiesneša Gustava Stinkas ievadvārdi pirms turnīra uzsākšanas: "Šis saliedēšanās pasākums un jaunās šaha dzīvības radīšana radošajā saimē ir ne vien brīnišķīgs pasākums, bet, cerams, ilgtermiņa projekts, kas iedibinās kvēlu un visnotaļ interesantu šaha turnīru tradīciju "Baltajā namā". "Šahs ir sports, zinātne un māksla" tas bieži ir minēts šaha grāmatās, un tāpēc novēlu izbaudīt šīs unikālās galda spēles un sporta veida priekšrocības un burvību. Novēlu visiem ievērot sportisko garu un gūt gandarījumu no draudzīgajām čalām pēc partijām.

Ceru, ka aiz kulisēm arvien biežāk skanēs šaha partiju analīzes un radošums plūdīs aumaļām vēl vairāk. Novēlu katram uzvarēt šo turnīru, bet diemžēl galvenais uzvarētājs varbūt tikai viens, bet katrs dalībnieks sev jau ir uzvarētājs un, galvenais, pozitīvo emociju ieguvējs."

Šogad LNOB šaha turnīrs nosaukts pasaules čempiona šahā Pola Morfija vārdā. Vairāk par šādu izvēli varat lasīt šeit.