Notiks lielmeistara Alekseja Širova kausa izcīņa šahā

23.03.2024

No 17. līdz 19.aprīlim viesnīcā "Pullman Riga Old Town" (Rīga, Jēkaba iela 24) notiks lielmeistara Alekseja Širova 7.kausa izcīņa šahā zēniem un meitenēm klasiskajā šahā ar reitingu līdz 1800.

Sacensības organizē lielmeistars Aleksejs Širovs sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju un Rīgas Šaha federāciju, bet galvenais tiesnesis būs IA Alberts Cimiņš.

Tas būs individuāls turnīrs ar komandu ieskaiti 2012.gadā dzimušajiem un jaunāki dalībniekiem. Katrā komandā var spēlēt trīs zēni un viena meitene. Sacensībās var piedalīties pilsētu un reģionu komandas no visas pasaules, kā arī nacionālās jauniešu izlases.

Spēlēšana notiks pēc Šveices sistēmas 7 kārtās saskaņā ar FIDE noteikumiem. Laika kontrole paredzēta 30 minūtes uz visu partiju plus 30 sekundes par gājienu (30+30) ar FIDE reitinga aprēķinu. Dalībnieki no vienas komandas nevar spēlēt savā starpā.

Pieteikumus jāsūta pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv ne vēlāk kā līdz 15.aprīlim pulksten 18. Jāuzrāda dalībnieka uzvārds, vārds dzimšanas gads, sporta klase, FIDE reitings, pilsēta, komandas nosaukums. Lūgums savlaicīgi reģistrēties turnīram. Dalības maksa ir 35 eiro katram dalībniekam.

Detalizēta informācija nolikumā.

Kā redzams, labas tradīcijas netiek aizmirstas. Iepriekšējais Alekseja Širova kauss notika 2017.gadā. Nu tas atgriežas pēc septiņu gadu pārtraukuma.