Latvijas čempionāta pusfināls sāksies marta beigās

08.03.2024
Foto no facebook.com.

No 28.marta līdz 1.aprīlim Rīgas Šaha federācijas telpās (Ganību dambis 21b) notiks Latvijas vīriešu čempionāta pusfināls klasiskajā šahā. Interesenti aicināti nepalaist garām iespēju piedalīties šajā turnīrā.

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju, galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš.

Piecās dienās tiks izspēlētas Šveices sistēmas septiņas kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu.

Turnīrā aicināti pieteikties Latviju federāciju pārstāvoši šahisti ar FIDE klasisko reitingu uz 2024.gada 1.janvāri 1700 vai vairāk. Tā kā 1.martā FIDE mainīja reitinga sistēmu un daudziem tas tika paaugstināts, šā brīža reitings nevar būt kritērijs, lai piedalītos sacensībās. Tādēļ ir atstāts 1.janvāris.

Tiek gaidīti arī meistarkandidāti, neatkarīgi no viņu reitinga, Latvijas 2024.gada ceturtdaļfināla pirmo divpadsmit vietu ieguvēji un reģionālo atlases turnīru pārstāvji, kas kvalificējušies pusfinālam.

Ir arī izņēmums. Ja šahists nav kvalificējies pusfinālam pēc iepriekšminētiem kritērijiem, bet ļoti grib spēlēt, to ir iespējams izdarīt par paaugstinātu dalības maksu 25 eiro. Pārējiem tā ir 15 eiro.

Pieteikšanās ir līdz 27.martam pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai tālruni 28804664 (Alberts Cimiņš). Pieteikumā jānorāda uzvārds, vārds, FIDE klasiskā šaha reitings.

Detalizēta informācija apskatāma nolikumā.

Plānots, ka no 8 līdz 10 labākajiem spēlētājiem (atkarībā no dalībnieku skaita) iekļūs finālā. Tas aizritēs no 27. aprīļa līdz 4.maijam.