Turnīrs "Crazy King" "norauj jumtu" viesnīcai "Pullman"

07.03.2024

“Dice Chess" sadarbībā ar "Baltic Chess Academy" 2.marta pēcpusdienā organizēja metamo kauliņu šaha turnīru "Crazy King". Tas notika pašā Rīgas centrā, Vecrīgā, vienā no greznākajām 5 zvaigžņu viesnīcām "Pullman Riga Old Town".

Omulīgajās telpās sapulcējās 77 gan mazi, gan pieredzes bagāti šaha spēles un sportiska azarta cienītāji, kā arī viņu līdzjutēji. Starp dalībniekiem bija jau vairākkārtējie "Dice Chess" turnīru apmeklētāji, laureāti un arī debitanti.

Visi 77 dalībnieki noskaidroja čempionus individuālajā un ģimeņu ieskaitē. Šāda veida formāts tika izspēlēts pirmo reizi. Turnīrā tika aizvadītas 6 dubultkārtas ar laika kontroli 5+5. Turnīrā piedalījās 31 komanda. Komandu sastāvi bija dažādi: Tētis – Dēls, Mamma – Meita, Brālis – Brālis, Māsa – Brālis, Vectēvs – Mazdēls u.c.

Atmosfēra turnīrā bija ļoti draudzīga, protams, ņemot vērā, ka tās ir sporta sacensības, varēja just sacensības garu un vēlmi uzvarēt gan komandām, gan individuāli spēlējošiem dalībniekiem. It īpaši pozitīvas sajūtas radīja dalībnieku atbalstītāji un fani, kas neskatoties uz rezultātu, turpināja turēt īkšķus par saviem varoņiem.

Neskatoties uz to, ka lielākā daļa bērnu un vecāku pirms "Dice Chess" visu dienu bija pavadījuši citā šaha turnīrā, iespēju piedalīties "Dice Chess" labdarības pasākumā nelaida garam neviens. 2.marts kļuva par īstiem šaha svētkiem visiem dalībniekiem. Par to liecināja maksimāli piepildītā zāle, jo dalībnieku skaits sasniedza maksimāli iespējamo.

Cīņas bija ļoti spraigas. Un, ja individuālajā vērtējumā Jaroslavs Orlovskis līdera pozicīju ieņēma jau no pašas pirmās kārtas, tad komandu vērtējumā visu izšķīra fotofinišs. Pateicoties mazākai individuālo vietu skaitu summai šoreiz pirmā vieta tika Kristapam un Ģirtam Teņiem.

Turnīra laureāti
Individuālā vērtējumā:

1.vieta – Jaroslavs Orlovskis (11 punkti)
2.vieta – Nikita Jeparovs (10 punkti)
3.vieta – Iskanders Alievs (9 punkti)
4.vieta – Maksims Otrohovs (9 punkti)
5.vieta – Andrejs Freibergs (9 punkti)
Komandu vērtējumā:
1.vieta – Kristaps un Ģirts Teņi (16 punkti)
2.vieta – Pāvels un Liora Zeigermaheri (16 punkti)
3.vieta – Iskanders un Arifs Alievi (16 punkti)

Jaunākais dalībnieks – Dāvids Beniosevs (2018.dz.g.)
Jaunākā dalībniece – Anna Čirkova (2015.dz.g.)
Pārsteiguma balvas ieguva – Vitālijs Romanovskis un Arsēnijs Panteļējevs

Organizatori izsaka pateicību visiem dalībniekiem, vecākiem un atbalstītājiem!

Sekojiet “Dice Chess" organizētajiem turnīriem un aktivitātēm dicechess.net. Gaidīsim Jūs jau nākamajos turnīros aprīlī.