Noslēgusies Vidzemes atlase Siguldā

04.03.2024
Turnīra laureāti.

Siguldā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas notika Latvijas šaha čempionāta Vidzemes atlases turnīrs. Siguldas sacensības šoreiz pulcēja 26 dalībniekus no desmit dažādām pašvaldībām.

Cīņa par divām vietām, kas garantēja iekļūšanu valsts galvenajā turnīrā, bija spraiga, un var teikt, ka uzvarētāju trijnieku droši nevarēja prognozēt līdz pašām sacensību beigām.

Sacensību reitinga līderis meistarkandidāts Sergejs Fjodorovs bija sacensību vadībā lielāko turnīra daļu, un pat neizšķirts pēdējā kārtā ar Jēkabpils sporta skolas audzēkni Martiju Krakopu ļāva viņam ar 6 punktiem izcīnīt pārliecinošu uzvaru šajās sacensībās. Otro un trešo vietu ar 5,5 punktiem dalīja divi šahisti, taču labāki papildrādītāji otru ceļazīmi uz valsts čempionāta finālu ļāva iegūt rīdziniekam Markam Muceniekam. Vietas valsts čempionāta pusfinālā ieguva siguldietis Edgars Lelis (5,5 punkti) un rīdzinieks Kārlis Gobleja (5 punkti).

SIA “Jāņa sēta” piešķirtās speciālbalvas par labāko  rezultātu senioru 65+ grupā izcīnīja Kokneses meistarkandidāts Pēteris Breikšs (3,5 punkti), un labākais juniors kopējā U-18 grupā bija Martijs Krakops (5 punkti). Jāpiezīmē, ka M.Krakops sacensību dienās bija nodrošināts ar Jēkabpils sporta skolas trenera, FIDE meistara Gunta Jankovska klātienes atbalstu laikā starp turnīra partiju izspēli. Šāda sporta skolas attieksme pret savu audzēkņu startiem izraisa patiesu cieņu un apbrīnu.

Sacensības notika Siguldas pagasta kultūras namā, tās rīkoja Siguldas šaha klubs un atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un SIA "Jāņa sēta".

Rezultāti: chess-results.com

Visvaldis Gercāns,
FIDE kategorijas tiesnesis