Rīgas Šaha klubs ar diviem turnīriem svinēs savu sesto gadskārtu

27.07.2023
Pērn piecu gadu jubilejas turnīrs pulcēja 29 dalībniekus. Foto: Sergejs Bodarovs.

Otrdienas un trešdienas, 1. un 2.augusta, vakaros Rīgas Šaha klubs (RCC) Tirgoņu ielā 10 ar diviem blica turnīriem svinēs savu sešu gadu dzimšanas dienu. Turnīros aicināti piedalīties jebkuras sporta klases šahisti no 18 gadu vecuma! Kopējais balvu fonds būs 620 eiro.

Sacensības organizē Rīgas Šaha klubs, direktors ir Ivo Gubanovs, bet galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš.

Vispirms 1.augustā sacentīsies Tautas klase. Tie ir spēlētāji ar reitingu līdz 1600. Savukārt 2.augustā cīnīsies amatieri un profesionāļi, jeb dalībnieki ar reitingu virs 1601.

Abi turnīri būs ar FIDE reitinga apskaiti, Šveices sistēmas 9 kārtām un laika kontroli 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Reģistrācijas sākums pulksten 17.30, bet 1.kārta sāksies pulksten 18.30.

Vietu skaits ierobežots – 32. Ja būs vakances, Tautas klases spēlētāji varēs spēlēt ar amatieriem un profesionāļiem 2.augusta turnīrā.

Dalības maksa ir 15 eiro katram turnīram katram dalībniekam neatkarīgi no titula. Pieteikumi sūtāmi Albertam Cimiņam uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv.

Detalizēta informācija nolikumā.

Atgādināsim, ka RCC atrodas Vecrīgā, omulīgajās bāra ''Victory pub'' telpās (Tirgoņu ielā 10). Pērn skaisti ar turnīru tika nosvinēta kluba piecu gadu jubileja, kurā uzvarēja Aivars Laizāns.