Kuldīgas svētku turnīrā triumfē Renārs Osis

26.07.2023
Kuldīgas pilsētas svētku turnīra laureāti.

Nedēļas nogalē, sestdien, 22.jūlijā, Kuldīgas novada sporta skolas šahā klubā aizvadīts tradicionālais Kuldīgas pilsētas svētku turnīrs, kas šogad pulcēja 48 dalībniekus no daudzām Latvijas apdzīvotām vietām, kā arī Lietuvas.

Sacensības organizēja Kuldīgas novada dome, šaha klubs "Kuldīga" un Kuldīgas novada sporta skolas šaha nodaļa.

Pirms cīņu sākšanas turnīra direktors Viktors Šteinbergs godināja ilggadējā šahista, trenera, tiesneša un fotogrāfa Gunāra Gertnera (1958–2023) piemiņu, kurš pēkšņi no dzīves šķīrās gada sākumā. Tieši Gertners daudzus gadus bija Kuldīgas svētku turnīra (un citu šī sporta veida pasākumu pilsētā) organizētājs un aktīvs popularizētājs.

Dalībniekiem bija jāaizvada 7 Šveices sistēmas kārtas ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Visus savus pretniekus pieveica Rīgu pārstāvošais kuldīdznieks Renārs Osis (2155), kurš bija arī galvenais reitingfavorīts. 6 punkti un otrā vietā Rolandam Kalinauskam (1891) no Lietuvas, bet trešais ar 5,5 punktiem palika rīdzinieks Eduards Salenieks (1813). Pieci dalībnieki ieguva pa 5 punktiem, arī labākais mājinieks Raivo Šteinbergs (1709) un sekmīgākā dāma Liene Gatere (1584).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Atgādināsim, ka pērn Kuldīgā uzvarēja starptautiskais meistars Vadims Daškevičs, bet vēl gadu pirms tam – Jānis Emīls Mieriņš.