Rēzeknietis O. Indričāns atkārtoti uzvar turnīrā "Rositten Rapid"

24.07.2023
Foto: Kristīne Gruznova

Sestdien, 22.jūlijā, Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" notika IX Starptautiskais ātrā šaha turnīrs "Rositten Rapid 2023".

Turnīrā piedalījās 56 šahisti no Rīgas, Daugavpils un novada, Rēzeknes un novada, Jēkabpils, Viļāniem, Varakļāniem, Rūjienas, Aizkraukles novada,  Balvu novada un Madonas novada. Lietuvas pilsēta Rokiški tika pārstāvēta ar četriem šaha kluba "Sudraba dāma" dalībniekiem.

Turnīrs sākās ar pārsteigumiem, kad pirmajā kārtā reitingfavorītu "četrinieka" pārstāvjiem FM G. Jankovskim un MK A. Laizānam neizdevās tikt pie punktiem. Nācās labot kļūdas atlikušajās spēlēs. Arī uzvarētājam bija jāizjūt zaudējuma "garša" priekšpēdējā kārtā. Par to parūpējās MK U. Melderis. Pēc astoņām spēlēm finiša taisnē četriem dalībniekiem vienāds punktu skaits – 6,5. Zelta medaļu un galveno balvu, apsteidzot sēkotāju pēc otrā papildrādītāja, otro gadu pēc kārtas izcīnīja nacionālais meistars no Rēzeknes Oļģerts Indričāns. Vicečempiona tituls meistarkandidātam no Pļaviņām Uldim Melderim. Bronzas godalga talantīgajai pusaudzei no biedrības "Daugava Chess" – Sofjai Vasiļjevai.

Ceturto vietu kopvērtējumā un labākā seniora balvu kategorijā S50 izcīnīja FIDE meistars no Jēkabpils Guntis Jankovskis. Vecuma grupā virs 65 gadiem labākais rezultāts meistarkandidātam no Kokneses – Pēterim Breikšam. Ar pieciem punktiem augstā piektā vieta un labākās dāmas tituls jaunajai rīdziniecei Naomi Maklakovai. Aiz viņas par puspunktu atpalika jaunais daugavpilietis Jegors Andrusevičs, kurš izcīnīja labākā jaunieša titulu. Labākā rēzeknieša nominācijā Nikolajs Puziņa ar 4 punktiem. Balva par lielāku reitinga pieaugumu otro gadu pēc kārtas jaunajam rēzeknietim Edvardam Gaidim, kurš izcīnīja 4,5 punktus un papildināja reitingu par 85 punktiem. Labākais vecuma grupā līdz 15 gadiem ar 5 punktiem – Martijs Krakops no Tilžas, bet vecuma grupā līdz 10 gadiem labāko sniegumu uzrādīja daugavpilietis Savelijs Trifonovs.

Rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Turnīra direktors un galvenais tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs