Starptautiskajā Šaha dienā aicina mācīt spēlēt šahu

20.07.2023
Attēls no fide.com

Ceturtdien, 20.jūlijā, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Šaha diena, ar ko visus apsveic arī Latvijas Šaha federācija. Šogad tā ir arī Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) 99. gadadiena. Gluži kā pērn, FIDE šajā dienā aicina apmācīt citus spēlēt šahu.

FIDE šajā svētku dienā izplatījusi paziņojumu nacionālajām federācijām: "Šī ir diena šaha svinēšanai. Starptautiskajā Šaha dienā 2023 vēlamies nostiprināt jau iepriekšējos gados aizsākto tradīciju: aicinām šaha kopienas dalībniekus iemācīt kādam spēlēt šahu. Jo vairāk, jo labāk! Vai tas būtu jūsu kaimiņš, brāļameita, kolēģis vai vectēvs, liksim šaha ģimenei paplašināties!

Mēs lūdzam jūs izplatīt šo informāciju saviem dalībniekiem, draugiem, spēlētājiem, sponsoriem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem jūsu attiecīgajās valstīs. Lūdzu, dalieties pieredzē sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #Internationalchessday.

Turklāt savos sociālajos medijos mēs nodrošināsim vietu interesantām vai oriģinālām aktivitātēm, kas tiek rīkotas, lai atzīmētu Starptautisko šaha dienu visā pasaulē. Būsim ļoti pateicīgi par sadarbību šajā jomā. Mums ir saziņas e-pasts socialmedia@fide.com, kas paredzēts šāda veida ziņu saņemšanai, un mēs lūdzam atsūtīt mums īsu ziņojumu par saviem notikumiem.

Padarīsim savu pasākumu patiesi lielu un pierādīsim, ka šahs ir visvairāk spēlētā spēle pasaulē!"