Kalnciema kvartālā notiks šaha diena

19.07.2023

Kalnciema kvartāls (Kalnciema iela 35, Rīga) aicina pie sevis uz šaha dienu, kas notiks 27.jūlijā. Šaha dienas galvenais pasākums būs atklātais rapida turnīrs, kurā var piedalīties pilnīgi jebkurš šaha spēles cienītājs.

Ja līdz šim šahs spēlēts tikai internetā, tad šis varētu būt īstais brīdis uzspēlēt šahu klātienē. Gaidīti tiek visi, sākot no Magnusa Kārlsena līdz pat mazāk zināmiem šahistiem.

Rapida turnīrs būs šaha dienas centrālais pasākums, kur organizatori sarūpējuši balvas labākajiem spēlētājiem no AirBaltic un Forum Cinemas. Paredzēts, ka turnīrs, kuru tiesās Verners Putka, sāksies pulksten 18.15. Kārtu skaits un laika kontrole būs atkarīga no dalībnieku skaita, tomēr tas noteikti būs rapida turnīrs.

Turnīrs notiks ārpus telpām, kas nozīmē, ka šahistiem var spīdēt acīs saule. Ja nepieciešams, sekojot Benko un Korčnoja skolai, var paņemt līdzi saules brilles. Ārā skanēs arī mūzika, jo pie skaņu pults būs dj Rudaks. Turnīra laikā darbosies kafejnīca, kā arī varēs uzspēlēt citas, daudz mazāk populāras galda spēles kā šahs.

Dalība turnīrā ir bez maksas, bet ar iepriekšēju reģistrāciju līdz 24.jūlijam. To var izdarīt šeit.

Tie, kas vēlas sagatavoties šaha dienai, acināti piedalīties interneta turnīrā, kas notiks precīzi nedēļu pirms gaidāmā pasākuma. Iesildīšanās turnīrs notiks Rīgas Mata lichess grupā šo ceturtdien, 20.jūlijā, pulksten 18.15 vietnē https://lichess.org/swiss/GbZbiaOO

Andris Tihomirovs