Šahisti aicināti uz diviem turnīriem un simultānspēles seansu Baldonē

04.07.2023
Šaha cīņas pērnā gada Baldones turnīros.

Sestdien un svētdien, 8. un 9. jūlijā, Baldones vidusskolas ēdnīcas telpās notiks jau septītais Baldones šaha čempionāts ātrajā šahā un ātrspēlē, kas veltīti šaha trenerim Zigurdam Pigitam (1923–1989). Laipni aicināti ir visi šaha spēles cienītāji un cienītājas neatkarīgi no vecuma un kvalifikācijas.

Sacensības organizē lielmeistars Zigurds Lanka sadarbībā ar Rīgas un Latvijas Šaha federācijām. Lanka ir arī turnīra direktors, savukārt galvenais tiesnesis kā vienmēr būs IA  Alberts Cimiņš.

Sestdien, 8.jūlijā, pulksten 10 organizatori aicina jauniešus un jaunietes (U-18) iesildīties simultānspēles seansā ar lielmeistaru Lanku.

Pēc tam tajā pašā dienā paredzēts ātrā šaha turnīrs. Tas aizritēs pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar apdomas laiku 10 minūtes uz visu partiju plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE ātrā šaha reitinga aprēķinu.

Ātrspēle svētdien tiks izspēlēta 11 kārtās ar apdomas laiku 5 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu – tāpat ar FIDE reitinga aprēķinu.

Abas dienas reģistrācija turnīros sāksies pulksten 11, bet atklāšana paredzēta 11.55.

Rapida balvu fonds ir 550 eiro, bet blicam tas atkarīgs no dalībnieku skaita.

Obligāta iepriekšējā pieteikšanās līdz 7.jūlijam pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai pa tālruni: 28804664.

Sacensību organizatori ir tiesīgi nepielaist sacensībām dalībniekus, kas ir nokavējuši iepriekšējās pieteikšanās beigu datumu.

Katram turnīram standarta dalības maksa ir 10 eiro. Bezmaksas spēlēšana ir GM, IM, WGM, WIM, šahistiem ar reitingu virs 2400 un Baldones novada iedzīvotājiem. FIDE meistariem un FIDE meistarkandidātiem samaksa ir 5 eiro.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.