Nikolajs Platonovs Eiropas čempionātā rapidā ieņem sesto vietu (papildināts)

29.12.2021
Nikolajs Platonovs Eiropas čempionātā Novisadā. Foto no youthchess.org.

Novisadā (Serbija) noslēdzies Eiropas čempionāts rapidā zēniem un meitenēm, kurā piedalījās 474 pārstāvji no 29 valstīm. Latviju šoreiz pārstāvēja trīs jaunie spēlētāji – Nikolajs Platonovs (1461), Darja Guminska (1113) un Gregorijs Guminskis.

Spēlētāji savās vecuma grupās sacentās divas dienas, 27. un 28.decembrī, aizvadot Šveices sistēmas deviņas kārtas ar apdomas laiku 15 minūtes partijai katram plus 10 sekundes par gājienu.

No mūsējo pārstāvjiem vislabākās izredzes uz labu vietu bija deviņus gadus jaunajam Nikolajam Platonovam, kurš grupā U-10 pēc sākuma reitinga bija septītajā vietā. Viņš sāka ar trim uzvarām, tad sekoja divas neveiksmes, tad atkal trīs uzvaras, kas pirms pēdējās kārtas Platonovu pacēla uz ceturto vietu. Diemžēm pēdējā partijā ar melnajiem nācās spēlēt pret galveno favorītu Aleksandru Fedosovu (Krievija, 1973). Zaudējums mūsu šahistu ar 6 punktiem no 9 ierindoja sestajā vietā 62 spēlētāju konkurencē, bet Fedosovs kļuva par čempionu.

Meiteņu grupā līdz 10 gadiem (32 dalībnieces) mūsu Darja Guminska (1113) ar 5,5 punktiem ieņēma 11.vietu, bet viņas tikai septiņus gadus vecais brālis Gregorijs Guminskis U-8 grupā ar 5 punktiem ierindojās 23.pozīcijā 49 jauno censoņu konkurencē.

Visi dalībnieki, grupas un rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Māsa un brālis Guminski piedalījās arī kompozīciju risināšanas turnīrā. Pie pienākuma tika Darja, kurai 6.vietā meiteņu U-10 grupā.

Papildināts. 29. un 30.decembrī turpat notika arī blica čempionāts, kurā spēlētāji aizvadīja deviņas dubultās kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Latviju šoreiz pārstāvēja tikai Platonovs (1187), kurš 18 partijās ieguva 11 punktus un ierindojās 11.vietā. Piedalījās 50 šahistu. Rezultāti chess-results.com.

Turnīra zāle. Foto no youthchess.org.