Aicina uz eksperimentālo turnīru platformā "Tournated"

10.05.2024

Svētdien, 26.maijā, Toms Kalniņš sadarbībā ar tiešsaistes platformu Tournated aicina uz turnīru viesnīcā "Wellton Riverside SPA Hotel" (Mārstaļu iela 32, Rīga).

Šis būs "Open" jeb visiem interesentiem atklātais turnīrs (bez vecuma, dzimuma un šaha meistarības līmeņa ierobežojumiem), kurš tiks izspēlēts pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontroli 10 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Un lai gan formāta ziņā šis turnīrs neatšķirsies no vairākiem citiem līdzīgiem pasākumiem, tomēr to noteikti var dēvēt par unikālu. Sīkāk stāsta turnīra organizators T. Kalniņš: "Šis patiešām ir īpašs pasākums, kurā varēs redzēt mūsu ieguldītā darba augļus. Kopā ar Tournated.net jau ilgāku laiku strādājām pie platformas izstrādes, kas nodrošinātu visu nepieciešamo no A līd Z šaha turnīru vadīšanai un administrēšanai. Platforma ir izstrādāta tiktāl, ka esam gatavi to parādīt lielai auditorijai un ar tās palīdzību novadīt pirmo šaha turnīru."

Pasākuma laikā dalībniekiem būs pieejams uzkodu galds, savukārt turnīra uzvarētājus sagaida atbalstītāju sarūpētās dāvanas. Reģistrēties turnīram un veikt dalības maksas apmaksu jau iespējams tournated platformā: https://www.tournated.net/tournament/106

Līdz ar jaunās platformas iesvētībām jauninājumi nebeidzas – turnīrā tiks izmēģināta arī inovatīva šaha partiju tiešraides tehnoloģija. Jāpiebilst arī, ka šis ir pirmais turnīrs "Wellton Riverside" viesnīcā un atkarībā no dalībnieku atsauksmēm, ļoti iespējams, ka ar laika tā varētu kļūt par regulāru šaha turnīru mājvietu.


Tā kā šis ir pirmais izmēģinājuma turnīrs, platformas darbībā ir iespējamas nepilnības. Tāpēc dalībnieki ir aicināti ziņot par tām, rakstot uz hello@tournated.net.

Papildus informācija nolikumā.

Par Tournated
Tournated ir Latvijas jaunuzņēmuma "Vertexo" izstrādāta platforma, kura piesaistījusi vairāku desmitu tūkstošu eiro investīcijas. Platforma piedāvā sporta sacensību pilna cikla pārvaldības iespējas, tostarp arī šahā. Jau tagad platformu izmanto 25 pasaules valstīs un tajā ir vairāk nekā 20 000 reģistrēto lietotāju 7 sporta veidos. Ar platformas palīdzību tiek administrētas sacensības tādos sporta veidos kā teniss, pludmales volejbols, makšķerēšanas sports un citos.