Tiek veidota Latvijas izlases delegācija braucienam uz Eiropas jauniešu čempionātu

03.06.2023

Šā gada otrajā pusē ir gaidāmi vairāki starptautiskā līmeņa oficiālie čempionāti klasiskajā šahā. Kā pirmais no tiem ir ieplānots Eiropas jauniešu čempionāts vecuma grupās no U-8 līdz U-18, kuram nu ir atvērta pieteikšanās.

Čempionāts no 4. septembra (iebraukšanas diena) līdz 15. septembrim (izbraukšanas diena) notiks Rumānijas kūrortpilsētā Mamaijā. Eiropas čempionāts ir atvērtas sacensības, kas nozīmē, ka tajā var piedalīties ikviens jautnietis. Līdz ar to Latvijas izlases delegācijai aicināti pievienoties visi gribētāji.

Detalizēta informācija par čempionātu atrodama nolikumā un tā mājaslapā https://euromamaia2023.com/.

Plānojot braucieni, jāpievērš uzmanība ieceļošanas noteikumiem. Latvijas pilsoņi un nepilsoņi Rumānijā var ieceļot bez vīzas. Latvijas pilsoņi var ieceļot Rumānijā ar eID karti, savukārt nepilsoņiem ceļošanai ir nepieciešama pase. Svarīgi, ka nepilngadīgiem dalībniekiem papildus derīgam personu apliecinošam dokumentam līdzi jāņem vismaz viena vecāka vai aizbildņa notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai ceļošanai.

Pirms brauciena iesakam iepazīties ar Ārlietu ministrijas sagatavoto informāciju: www.mfa.gov.lv/lv/rumanija-celojumu-bridinajumi.

Pieteikumus braucienam Latvijas izlases delegācijas sastāvā pieņem līdz 28.jūnijam. Lai pieteiktos, jāsazinās ar delegācijas koordinātoru Tomu Kalniņu (info@sahafederacija.lv, tālr. +371 29967610).