"RTU Open" arī šogad saņem FIDE atzinību un atbalstu

20.01.2023
Foto no fide.com/news/2178

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) paziņojusi, ka tā arī šogad turpinās atbalstīt "Open" turnīrus dažādās valstīs, un šīs palīdzības apjoms saniedzis 200 000 eiro. Nauda 2023.gadā tiks piešķirta 51 turnīram tikpat daudz federācijās, arī augustā gaidāmajam "RTU Open".

Pagaidām vēl nav zināms, cik liela summa tiks atvēlēta "RTU Open", taču neatkarīgi no tā, Latvijas turnīra iekļaušana šajā sarakstā ir ne tikai materiāls atbalsts mūsu pasākumam, bet arī ievērojams novērtējums no FIDE puses tā kvalitātei un augstajiem organizēšanas standartiem. Gluži kā tas bija 2021. un 2022.gadā.

Kaut arī šī gada "RTU Open" vēl nav oficiāli izziņots, organizatori informē, ka tas notiks no 5. līdz 13.augustam Rīgā. Kā jau ierasts, plānots viens galvenais turnīrs un vairākas paralēlās sacensības. Nodoms ir arī piesaistīt vairākus desmitus ārzemju lielmeistarus, tādēļ "RTU Open" atkal varētu būt kā viens no galvenajiem notikumiem Latvijas šaha kalendārā.

Atgādināsim, ka pērn "RTU Open", kas notika vienpadsmito reizi, uzvarēja lielmeistars no Lietuvas Pauļus Pultinēvičus.

Šogad FIDE materiālo atbalstu saņems arī viens pasākums kaimiņvalstī. Tas būs Paula Keresa piemiņas turnīrs Tallinā, kas notiks no 24. līdz 30.jūlijam. Kā redzams, ka šie norises datumi sevišķi ērti ir arī Latvijas šahistiem, lai varētu piedalītos abās šīs sacensībās.