Mežezerā būs klasifikācijas turnīrs un Rudens šaha akadēmija

19.10.2022
Attēls no mezezers.lv.

Skolēnu rudens brīvlaikā, periodā no 24. līdz 28.oktobrim, atpūtas kompleksā "Mežezerā" paredzēti divi pasākumi bērniem un jauniešiem. Notiks gan 2.sporta klašu klasifikācijas turnīrs, gan nometne "Rudens Šaha akadēmija".

Nometni "Rudens Šaha akadēmija" atpūtas kompleksā "Mežezers" organizē biedrība "Šaha solos". Tajā aicināti piedalīties bērni vecumā no 7 gadiem līdz 16 gadiem, vēlams ar iepriekšējo pieredzi šahā. Cena par to no personas ir 300 eiro, taču par šo summu ir paredzēts viss nepieciešamais:
izmitināšana mājiņā vai viesu namā, ēdināšana 4 reizes dienā, šaha nodarbības divreiz dienā pa 2 stundām ar pieredzējušiem treneriem (jaunākā grupa FM Valdis Troņenkovs, vecākā grupa GM Normunds Miezis), sporta treniņš, balvas un piemiņas suvenīri dalībniekiem.

Vietu skaits nometnē paredzēts 20 cilvēkiem, bet ja būs pieprasījums, iespējams to palielināt līdz 30 cilvēkiem.

Pieteikšanās termiņš dalībai nometnē un dalības samaksa ir 22.oktobris ieskaitot. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski pa e-pastu sahs.solos@gmail.com, pieteikumā norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu un sporta klasi šahā (ja tāda ir). Papildu informācija pieejama pa e-pastu sahs.solos@gmail.com un pa telefonu +371-27702700 (Sabīna).

Pilna informācija par nometni apskatāma nolikumā.

Paralēli no 24. līdz 28.oktobrim notiks Latvijas 2.sporta klašu klasifikācijas turnīrs "Mežezers 2022", kuru organizē Latvijas Šaha federācija. Turnīra direktors ir Ilmārs Krūms, bet galvenais tiesnesis – Aleksandrs Vasiļkovs.

Sacensībās var piedalīties jebkurš šahists no 7 gadu vecuma tikai ar II sporta klasi. Turnīrs notiks saskaņā ar FIDE noteikumiem pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontrol 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Tiks aprēķināts FIDE reitings un būs iespēja izpildīt I sporta klases normatīvu. Normatīvu izpildījušie kvalificējas Baltijas Šaha Skolu olimpiādes nacionālajam finālam 2023. gada 15. maijā.

Dalības maksa bērniem (7–18 gadi) ir 20 eiro, pieaugušajiem ar II sporta klasi – 35 eiro. No dalības maksas atbrīvoti bērni, kas dzīvo uz vietas bāzē.

Pieteikumus sūtīt pa e-pastu akindinich@inbox.lv līdz 2022.gada 22.oktobrim.

Detalizēta informācija nolikumā.