Valsts svētkos notiks Latvijā vēl nebijuša formāta turnīrs

16.10.2022
Foto no pexels.com.

Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 104. gadadienai par godu no 18. līdz 20.novembrim šahistus gaida mūsu valstī līdz šim vēl nebijuša formāta turnīrs, kurā vispirms tiks aizvadītas rapida cīņas, bet pēc tam klasiskās laika kontroles partijas.

Turnīru "Latvijai–104" organizē Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar Latvijas Šaha Federāciju, un tas notiks Rīgas Šaha federācijas telpās, Maskavas ielā 32.

Kopumā paredzētas 9 kārtas. Piektdien, 18.novembrī, tiks aizvadītas pirmās piecas no tām. Sākot no pulksten 11 dalībnieki sacentīsies ātrajā šahā ar laika 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Pēc tam, sestdien un svētdien, katram būs pa divām "klasikas" partijām ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu.

Dalības maksa turnīram ir 25 eiro, un spēlēt drīkst šahisti ar reitingu līdz 2400. Pieteikumus organizatori gaida līdz 17.novembrim ieskaitot, zvanot 28804664 vai rakstot alberts.cimins@inbox.lv (Alberts Cimiņš).

Šāda veida turnīri, kur vispirms notiek ātrākas laika kontroles šahs, bet pēc tam klasiskās, ir izplatīti Zviedrijā. Pirmajās kārtās favorīti parasti tiekas ar spēlētājiem kuriem ir zemāk reitingi, bet pēdējās kārtās dalībnieki turnīra tabulā jau ir sagrupējušies un spēlē "klasiku" ar sev līdzvērtīgiem pretiniekiem.

Atkarībā no dalībnieku atsaucības organizatori lems vai šāda "divcīņa" patīk arī Latvijas šahistiem, un vai turnīriem ir vietas šaha kalendārā arī turpmāk.

Detalizēta informācija pieejam nolikumā.