Sigulda aicina atkal

09.09.2022

Vienpadsmitais Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā notiks šī gada 1. un 2. oktobrī ierastajās telpās – Siguldas pilsētas vidusskolā. Sagaidāms, ka dalībnieku skaits sacensībās tuvosies simtam, pārstāvot vairākas dalībvalstis.

Jau tagad sacensībām ir pieteikušies daudzi Latvijas un Vācijas šaha spēles cienītāji, kā arī Rīgā dzīvojošie sportisti no Ukrainas un Francijas.

Atbilstoši turnīra rezultātiem tiks apbalvoti pirmo 8 vietu ieguvēji, tiks noteikti trīs labākie Siguldas novada šahisti, kā arī tiks piešķirtas speciālbalvas dažādās spēlētāju kategorijās – labākais juniors, seniors, dāma, ārzemnieks un citas.

Turnīra sākums sestdien ir pulksten 13, reģistrācija no pulksten 12. Sestdien tiks spēlētas septiņas kārtas un svētdien četras kārtas.

Turnīra rīkošanu finansiāli atbalsta novada pašvaldība un Latvijas Šaha federācija. Šaha turnīru organizē Siguldas šaha klubs sadarbībā ar Siguldas pilsētas vidusskolu, pašvaldības Sporta pārvaldi un Rīgas Šaha federāciju. Speciālbalvas sacensībām sponsorē eiroparlamentārietes Sandras Kalnietes birojs, zemnieku saimniecība "Pīlādži" un Uldis Deisons.

Svētdien, 2.oktobrī, pulksten 15 Siguldas pilsētas vidusskolā notiks 6. Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Visu laiku slavenākās Latvijas šahistes dzīves gaitas bijušas saistītas ar Siguldu, tādēļ Siguldas šaha klubs cenšas rūpēties par M.Laubertes piemiņas saglabāšanu.

Siguldas šaha klubs aicina šaha spēles cienītājus piedalīties abos mūsu rīkotajos turnīros.

Reģistrēto dalībnieku saraksts ir skatāms interneta vietnē http://chess-results.com/tnr662365.aspx?lan=1

Visvaldis Gercāns, turnīru direktors