Rīgas Šaha klubs nosvinējis jau 5 gadu jubileju

18.08.2022
Foto: Sergejs Bodarovs.

Ar starptautisku blica turnīru Rīgas Šaha klubs (RCC) nosvinējis jau savu 5 gadu jubileju. Pasākums aizritēja Vecrīgā, kluba mājvietā bārā ''Victory pub'', kur dalībniekus vienkopus bija aicinājis RCC iniciators un dibinātājs Ivo Gubanovs.

Sacensībās piedalījās 29 šahisti no Latvijas un Dānijas, kas aizvadīja 11 ātrspēles kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Par uzvarētāju ar 8,5 punktiem kļuva Aivars Laizāns (2003), neskatoties uz zaudējumu pēdējā partijā. Otro vietu ar 8 punktiem ieņēma Igors Smorodinskis (2078), bet nākamie trīs spēlētāji iekrāja pa 7,5. Labākais pēc papildrādītājiem bija Uldis Melderis (1813), apsteigdams Jāni Daugertu (1942) un galveno reitingfavorītu Kristapu Kretaini (2121). Ar 5,5 punktiem labākā no dāmām bija Jūlija Gorožankina (2053).

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Ivo Gubanovs: "RCC dibināts 2017 gadā un atrodas Vecrīgā, Tirgoņu ielā 10, blakus Domu laukumam, 1698.gadā celtajā holandiešu mājā alus krogā "Victory Pub". Tā telpās atsevišķa istaba ir atvēlēta šaha klubam. Pret šahu šeit izsturas ar cieņu, par ko liecina Mihaila Tāla glezna, kluba karogs ar šaha zvaigzņu autogrāfiem un 15 šaha komplekti.

Kluba pastāvēšans 5 gados ir noorganizēti aptuveni 50 turnīrii, pārsvarā 3+2 režīmā, kurus tradicionāli tiesā Alberts Cimiņš un Aivars Laizāns. Notikuši arī "Dice chess" un Fišera šaha turnīri, kā arī organizētas lielmeistaru Mieža, Meškova, Lankas un starptautiskā meistara Svešnikova lekcijas.

Atklātajos turnīros var piedalīties līdz 34 dalībnieku un tikpat skatītāju. Šados gadjumos krogs un tā terase kļūst par liela un draudzīga notikuma vietu.

Nākotnē RCC turnīri būs ar 2000 punktu reitinga ierobežojumu vīriešiem, bet sievietēm to nebūs. Plānojam lekcijas un jaunus turnīrus, neskatoties uz pandēmijas negatīvo ietekmi uz spēlēm klātienē un bez atbalsta no pašvaldības."

Turnīra uzvarētājs Aivars Laizāns (no kreisās) un kluba namatēvs Ivo Gubanovs. Foto: Sergejs Bodarovs.