Interesentus aicina uz trešo Alūksnes šaha festivālu

15.08.2022
Ieskaits Alūksnes otrā šaha festivāla cīņās.

Interesenti aicināti pieteikties trešajam Alūksnes šaha festivālam, kas notiks sestdien, 27.augustā, E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vecā korpusa aktu zālē, Glika iela 10.

To organizē Latvijas Šaha Federācija sadarbībā ar Alūksnes pilsētas domi. Direktors ir Gunārs Plūme, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Festivāls paredzēts kā īstas izturības sacensības, jo vienā dienā notiks gan rapida, gan blica turnīri. Piedalīties var jebkuras sporta klases šahists.

Vispirms pulksten 11 sāksies ātrā šaha turnīrs, kurā paredzētas 7 kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Noslēgums ieplānots uz pulksten 15, bet jau divas stundas pēc tā, pulksten 17, tiks dots starts 9 kārtu ātrspēlei ar apdomas laiku 4+2. Abos turnīros tiks apskaitīts FIDE reitings.

Dalības maksa vienā turnīrā 8 eiro, bet, ja piedalās abos, tad 12 eiro. Alūksnes novada šahistiem dalība turnīros ir bez maksas. Pieteikumi jāsūta uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv.

Detalizēta informācija, arī par nakšņošanas iespējām, apskatāma nolikumā.

Atgādināsim, ka Alūksne uz Latvijas šaha kartes atgriezās 2019.gadā pēc 37 gadu pārtraukuma, pateicoties meistarkandidātam Gunāram Plūmem un vietējai pašvaldībai.