Komandām "sausie" zaudējumi, tiesnesi Andru Cimiņu sveic jubilejā

02.08.2022
Latvijas izlases dalībnieki un Andra Cimiņa ar saņemtajām dāvanām. Foto no chessolympiad.fide.com

Latvijas vīriešu un sieviešu šaha komandas otrdien Indijas pilsētā notiekošās šaha olimpiādes piektajā kārtā piedzīvoja zaudējumus ar 0:4, ziņo aģentūra LETA.

Latvijas vīriešu komanda atklātās grupas duelī ar 0:4 piekāpās Kazahstānai. Zaudējumus piedzīvoja Toms Kantāns un Ritvars Reimanis ar baltajām un Normunds Miezis un Maksims Golubovskis ar melnajām figūrām.

Sieviešu turnīrā latvietes ar tādu pašu rezultātu piekāpās Grieķijas šahistēm. Ar baltajām figūrām zaudēja Laura Rogule un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, bet ar melnajām – Ilze Bērziņa un Nellija Maklakova.

Latvijas vīriešu komanda "Open" grupā ar trim uzvarām ieņem 63.vietu 188 komandu konkurencē, bet sieviešu turnīrā Latvijas izlase ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu piecās kārtās ieņem 82.vietu 162 komandu vidū.

44. šaha olimpiāde Indijas pilsētā Čennai norisināsies līdz 10.augustam, šahistiem aizvadot 11 kārtas. 4.augustā būs vienīgā brīvdienā.

Šodien 50 gadu jubileju svin starptautiskās kategorijas tiesnese Andra Cimiņa, kas arī strādā olimpiādē. Latvijas komandu dalībnieki viņu sveica ar šo dzīves notikumu.