22.jūlijā sāksies ceturtais Rīgas Šaha federācijas klasiskais Open turnīrs

16.07.2022

Lai dotu iespēju Latvijas un ārzemju šahistiem labāk sagatavoties augustā gaidāmajam festivālam "RTU Open", Rīgas Šaha federācija (RŠF) no 22. līdz 26.jūlijam rīko šogad jau ceturto Open turnīru ar klasisko laika apskaiti. Šoreiz aicināti dalībnieki ar reitingu līdz 2400.

Sacensības notiks Rīgas Šaha federācijas telpās Maskavas ielā 32. No piektdienas, 22.jūlija, līdz otrdienai, 26.jūlijam, paredzētas Šveices sistēmas septiņas kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu. Atgādināsim, ka iepriekšējie trīs RŠF "openi" bija ar reitingu līdz 1800; tas nozīmē, ka šajā var pulcēties spēcīgāks dalībnieku sastāvs. Plānotais balvu fonds ir 300 eiro.

Ja dalībniekam nav iespējas piedalīties kādā no kārtām (vienā no septiņām) ir iespējas pieprasīt neizšķirtu bez spēles līdz 5. kārtai ieskaitot, laicīgi piesakot tiesnesim.

Pieteikumi uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv tiks gaidīti līdz 21.jūlijam ieskaitot. Dalības maksa ir 25 eiro. Interesentiem jāņem vērā, ka spēlētāju skaits ir ierobežots ar 44 vietām.

Detalizēta informācija nolikumā.