"RTU Open" būs astoņi dažādi turnīri ar kopējo balvu fondu 27 800 eiro

22.06.2022

Neskatoties uz pēdējiem notikumiem mūsdienu ātri mainīgā pasaulē, organizatori ir priecīgi paziņot, ka vairāku gadu ilgas un spēcīgas šaha tradīcijas lielākajā Baltijas tehniskajā augstskolā – Rīgas Tehniskajā universitātē tiks turpinātas arī šogad, aizvadot jau 11.  festivālu "RTU Open".

Festivāla norise ir paredzēta šā gada 13. – 21.augustā ierastajā pasākuma mājvietā – starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala".

Festivāla norise šogad ir kļuvusi iespējama pateicoties ilggadējiem atbalstītājiem – Rīgas Tehniskajai universitātei, Starptautiskajai Šaha federācijai (FIDE), Rīgas pašvaldībai, Latvijas Sporta federāciju padomei un Latvijas Šaha federācijai.

Vienpadsmitā "RTU Open" festivāla programmas piedāvājumā ir iekļauti 8 dažādi turnīri ar plānoto kopējo balvu fondu 27 800 EUR apmērā. Par festivāla galveno turnīru kā ierasts kļūs lielmeistaru jeb "A" turnīrs, kura sākums ir paredzēts pirmdien, 15.augustā. Septiņu dienu laikā spēlētājiem būs jāaizvada 9 kārtas ar laika kontroli 90 minūtes + 30 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Pulcējot vismaz 200 dalībniekus, galvenā turnīra balvu fonds sasniegs 17 100 EUR.

Paralēli galvenajam turnīram, tiks dots starts arī "B" un "Y" turnīriem, kuriem ir identisks grafisks un izspēles sistēma. "B" turnīrs būs piemērots šaha spēles cienītājiem ar reitingu līdz 2300, savukārt "Y" jeb jauniešu turnīrs ir paredzēts jaunajiem šahistiem līdz 14 gadu vecumam un reitingu līdz 2200. Jauniešu turnīra uzvarētāji savā īpašumā iegūs mantu balvas 3000 EUR vērtībā, savukārt "B" turnīra labākie šahisti savā starpā sadalīs 1500 EUR lielu naudas balvu fondu.

Pielāgojoties jaunajiem FIDE noteikumiem, šogad ir reorganizēti nedēļas nogales amatieru turnīri. Ceturtdien, 18.augustā, cīņas par kopējo balvu fondu 1200 EUR apmērā uzsāks "C" turnīra dalībnieki. Līdzīgi kā "B" turnīrs, arī "C" turnīrā var piedalīties spēlētāji ar reitingu līdz 2300, tomēr būtiska atšķirība ir šo turnīru formātā – "C" turnīrā četru dienu laikā dalībniekiem būs jāizspēlē 7 kārtas ar laika kontroli 60 minūtes + 30 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Dienu vēlāk, 19.augustā, tiks dots starts arī "D" turnīram, pēdējam klasiskā šaha turnīram šā gada festivāla ietvaros. Cīņā par 1000 EUR lielu balvu fondu uzvarētāji būs jānoskaidro 7 kārtās, spēlējot ar īsāko iespējamo klasiskā šaha laika kontroli – 30 minūtes + 30 sekundes par gājienu katram dalībniekiem.

Festivāla ievadā, 13. un 14.augustā, šahisti ir aicināti uz atklāšanas ātrspēles un ātrā šaha turnīriem, kuru balvu fondi sastāda attiecīgi 1000 EUR un 2000 EUR. Savukārt par festivāla kulmināciju tradicionāli kļūs noslēguma ātrspēles turnīrs 21.augustā, vēlā svētdienas vakarā.

Kā ieraksts, festivāls ir atklāts un tajā ir aicināti piedalīties visi šaha spēles cienītāji neatkarīgi no vecuma un spēlēs līmeņa, jo jebkurš šahists spēs atrast sev piemērotu turnīru. Tomēr jāatzīmē, ka saskaņā ar spēkā esošu likumdošanu, festivālā nevarēs piedalīties šahisti no Krievijas un Baltkrievijas.

Rūpējoties par dalībnieku ērtībām, organizatori piedāvā arī īpašas cenas festivāla oficiālajās viesnīcās. Šādas cenas ir pieejamas veicot rezervāciju caur organizatoriem un tikai līdz 1.augustam.

Detalizēta informācija ir pieejama festivāla mājaslapā rtuopen.lv un nolikumā.