Atkal notiks festivāls "Rudaga–Kaissa 2022". Un otro reizi ar FIDE atbalstu

08.06.2022

No 9. līdz 14.jūlijam Jūrmalā notiks bērnu un jauniešu šaha festivāls "Rudaga–Kaissa 2022". Šogad jau otro reizi to atbalsta un savā kalendārā iekļāvusi arī Starptautiskā Šaha federācija (FIDE). Bez jaunajiem Latvijas spēlētājiem dalību jau pieteikuši spēlētāji no Lielbritānijas, Spānijas, Vācijas, Nīderlandes, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas.
 
Starptautisko jauniešu šaha festivālu "Rudaga–Kaissa 2022" dalībniekiem paredzētas daudzas vērtīgas balvas no TAVEХ un citiem atbalstītājiem.

"Bērni, jaunieši ir noilgojušies pēc šaha turnīriem klātienē, vēlas sacensties viens ar otru, ne ar datora starpniecību, līdz ar to dalībnieku atsaucība ir ļoti laba! Priecājamies, ka vairāku gadu darbs vainagojies ar Starptautiskās Šaha federācijas augsto novērtējumu, mūsu šaha festivālu iekļaujot FIDE kalendārā. Darām visu iespējamo, lai arī šogad festivālā turnīri notiktu augstā līmenī, tajos tiesātu pieredzējuši tiesneši, meistarklasi, simultānspēli pasniegtu augstas klases šahisti, tā bērniem parādot, cik nozīmīgs ir viņu, treneru, vecāku ieguldījums ikdienas smagajā darbā, lai varētu šeit piedalīties un cīnīties par uzvarām!" gandarīta ir Starptautiskā jauniešu šaha festivāla "Rudaga–Kaissa 2022" direktore Inesa Testeļeca.

XIV Starptautiskais jauniešu šaha festivālā "Rudaga–Kaissa 2022" var piedalīties šahisti līdz 25 gadiem, kā arī jaunāki FIDE ID numuru ieguvušie bērni un jaunieši. Festivāla pamatturnīros paredzēta arī FIDE reitinga apskaite.

9. – 10.jūlijā notiks ātrā šaha jeb rapida turnīrs, kurā bērni un jaunieši varēs spēlēt, sakot no pirmsskolas vecuma. 10.jūlijā vēl paredzēts simultānspēles seanss ar kādu no pieredzējušajiem šahistiem. No 11.jūlija līdz 14.jūlijam risināsies klasiskā šaha turnīrs, 10.jūlijā paredzēts arī ātrspēles šahā jeb blica turnīrs – abos netiks izdalītas atsevišķas vecuma grupas. 9. un 10.jūlijā notiks turnīrs iesācējiem un III, IV sporta klašu spēlētājiem.

Starptautiskais jauniešu šaha festivāls "Rudaga–Kaissa 2022" norisināsies viesnīcā "Semarah hotel Lielupe", Jūrmalā, Bulduru prospektā 64/68 lielajā zālē "Jurmala hall". Festivālu "Rudaga–Kaissa 2022" organizē un atbalsta starptautiskā organizācija "Rudaga plus", Starptautiskā Šaha federācija (FIDE), Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas pilsētas Sporta serviss, Latvijas Šaha federācija, Bērnu un jauniešu izglītības iestāde "Rudaga Kaissa" (Rīga, Latvija) un "Semarah hotel Lielupe". Organizatoru komandā iekļauti pieredzējuši Latvijas un citu valstu šahisti, tiesneši un šaha dzīves organizatori – Dana Reizniece–Ozola u.c., galvenais tiesnesis būs IA Toms Kalniņš, tiesnese Diāna Matisone, Agapi Ter–Avatesjana, turnīra direktore – Inese Testeļeca, bērnu un jauniesu interesu izglītības iestades vldes locekle.

Tādējādi reģistrēties festivālam aicināti ne tikai tā dalībnieki, bet akreditācija jāiegūst arī treneriem, dalībnieku pavadošajām personām, tiesnešiem, organizatoriem un tehniskajiem darbiniekiem.

Nolikumi un pieteikšanās anketa šeit.

"Rudaga–Kaissa 2022" administratore Jeļena Naumoviča