Aizvadīts skolotāja Ulda Deisona piemiņas šaha turnīrs

12.06.2022
Foto: Valdis Jansons

Uz skolotāja un slavenā TV diktora Ulda Deisona 4. piemiņas turnīru svētdien, 12.jūnijā bija ieradušies 28 mūsu novadnieka līdzgaitnieki, skolnieki un citi šahisti no Siguldas, Limbažiem, Cēsīm, Valmieras, Ērgļiem, Rīgas un citām Latvijas pilsētām.

Sacensības šoreiz pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās viesmīlīgajās Siguldas pagasta Kultūras nama telpās.

Noslēgumā pirmo vietu izcīnīja nacionālais meistars Jānis Visockis no Rīgas ar 6 punktiem no 7 iespējamajiem. Otrajā vietā ierindojās cēsnieks Andris Ručs ar 5,5 punktiem, bet trešajā ar 5 punktiem nedaudz pārsteidzoši – mālpilietis Ģirts Lielmežs, kuram turnīra ievadā bija tikai 8. starta reitings.

Šaha turnīru rīkoja Siguldas šaha klubs, to atbalstīja skolotāja U.Deisona dēls Uldis Deisons, Siguldas pašvaldība, Rīgas šaha federācija un SIA "Jāņa sēta".

Uldis Deisons ir dzimis 1932.gada 2.septembrī un devies mūžībā 2018.gada 18.septembrī. Paralēli ilggadējam darbam Siguldas 1.vidusskolā Uldis Deisons ir strādājis par žurnālistu un diktoru Latvijas Televīzijā un radio, ir veidojis radījumus par šaha turnīru aktualitātēm, aicinot iepazīt šaha partiju pozīcijas, risināt šaha uzdevumus.

Rezultāti skatāmi šeit: http://chess-results.com/tnr646161.aspx?lan=1&art=1&rd=7

Visvaldis Gercāns, sacensību galvenais tiesnesis