117 zēni un meitenes sāk cīņu par čempionu tituliem

13.06.2022
Foto: Diāna Matisone

Rīgā, Biznesa augstskolā "Turība" sākušās cīņas par valsts čempionu tituliem zēniem un meitenēm klasiskajā šahā visās sešās ierastajās vecuma grupās – no U-8 līdz U-18. Pie galdiņiem sēdušies kopumā 117 dalībnieki. Deviņi no viņiem ir pašreizējie zelta medaļu īpašnieki.

Zēniem katrā no sešām grupām cīnās pa 10 censoņiem, aizvadot vienu apli, tātad deviņas partijas. Ierindā ir pieci čempioni – Artis Frīdenšteins-Brīdiņš, Emīls Jānis Mieriņš, Georgijs Germanovs, Emīls Steiners un Daniels Beniosevs. Vienīgi pērnā gada uzvarētājam U-12 grupā Artjomam Tolmačevam nebūs iespēju aizstāvēt savu titulu, jo viņš spēlē Čehijā, Prāgas Šaha festivālā jauno talantu turnīrā "Futures".

Ar meitenēm, kā jau katru gadu, viss ir nedaudz sarežģītāk. Dažādā dalībniešu skaita dēļ ir dažādi formāti – gan Šveices sistēma (U-10, U-12, U-14), gan viens aplis (U-16), gan divi apļi (U-8 un U-18). Savus pērn iegūtos titulus varēs aizstāvēt četras no sešām čempionēm – Ance Reiha, Naomi Maklakova, Lauma Mieriņa un Aļona Tolmačova.

Rezultātiem var sekot līdzi chess-results.com, bet partiju tiešraides apskatāmas šeit.