Madonā interneta un klātienes šaha sacensību notikumi būs visu jūliju

16.06.2022

Vairākus gadus organizēta šaha spēles kultūra Madonas novadā bija beigusi pastāvēt. Pagājušajā gadā Madonas novadā biedrība "Melnais Piens" izveidoja "Šaha klubu 64" pieaugušajiem novada šaha spēles entuziastiem un profesionāļiem ar mērķi atkal apvienot šaha domubiedrus un organizēties kopīgām idejām.

Iespēju robežās arī tika organizētas atsevišķas spēlētāju kopā sanākšanas, kā arī tika noorganizēts 1. Madonas novada atklātais šaha čempionāts internetā 2021.

2022. gada pavasarī, beidzoties pulcēšanās ierobežojumiem, "Šaha klubs 64" nolēma organizēt divus publiskus sacensību pasākumus:

1. Madonas novada atklāto šaha čempionātu internetā 2022.
Turnīrs tiek organizēts bezmaksas interneta šaha platformā Lichess.org. Kopā čempiontāā paredzēti 4 atsevišķi posmi, kas notiks ceturtdienu vakaros no 7. līdz 28.jūlijam. Čempionāts tiek organizēts bez FIDE vērtējuma.
Vairāk informācija pieejama Šaha kluba 64 sociālā tīkla facebook.com lapā www.facebook.com/sahaklubs64

2. Madonas novada atklāto šaha turnīru 2022 / Rūdolfs Kalniņš Memorial 2022
Piemiņas turnīrs veltīts ilggadējam šaha un dambretes skolotājam Rūdolfam Kalniņam, kas vairāk nekā 30 gadus darbojās Madonas novadā. Turnīrs paredzēts pieaugušajiem (16+) ātrā šaha spēlētājiem no Madonas un citiem novadiem. Tas tiek organizēts ar FIDE vērtējumu. Norisināsies 30.jūlijā Lazdonā, Madonas novadā. Kā īpašu turnīra elementu var pieminēt speciālo video šaha partiju, kas tiks translēta tiešsaistē, kur sacentīsies turnīra uzvarētājs ar kādu no FIDE meistara titula turētājiem.

Vairāk informācijas par turnīru šeit vai Šaha kluba 64 sociālā tīkla facebook.com lapā https://fb.me/e/1UEZsBMNq

Šaha sporta sacensības Madonas novadā tiek organizētas ar Madonas novada un Latvijas šaha federācijas atbalstu. Pateicamies visiem kluba domubiedriem, spēlētājiem un draugiem par līdzdalību pasākumos un organizēšanā. Uz tikšanos pie galda Madonā!

Lauris Krievs,
Biedrības "Melnais Piens" projektu vadītājs,
25634383, melnaispiens@gmail.com