Jaunieši šogad dosies uz Rumāniju, Gruziju un Turciju

03.06.2022
Viena no Eiropas čempionāta oficiālajām viesnīcām Antālijā. Foto no europechess.org.

Samazinoties "Covid-19" pandēmijai, pēc diviem tukšiem gadiem šogad noteiktas norises vietas mūsu jauniešu galvenajiem starptautiskajiem turnīriem klasiskajā šahā klātienē. Pasaules čempionāti notiks Rumānijā un Gruzijā, savukārt kontinenta čempionāts tiks aizvadīts Turcijā.

Kā pirmais no šiem ieplānots ir pasaules čempionāts zēniem un meitenēm vecuma grupās U-14, U-16 un U-18, kas no 5. līdz 17.septembrim norisināsies Rumānijas kūrortpilsētā Mamaijā. Tūdaļ pēc tam, datumiem mazliet pārklājoties, no 15. līdz 28.septembrim Gruzijas ostas pilsētā Batumi notiks čempionāts U-8, U-10 un U-12 grupu bērniem. Savukārt Eiropas čempionāts paredzēts visvēlāk – no 5. līdz 15.novembrim Turcijā, Antālijā.

Pasaules čempionāts nāksies aizvadīt 11 kārtas, bet Eiropas čempionātā – 9.

Visos trijos turnīros katrai valstij katrā grupā atviegloti uzturēšanās un iemaksu noteikumi ir tikai vienam dalībniekam, plus oficiālām personām. Sevišķi aktuāli tas ir, zinot, ka jau 12.jūnijā sāksies Latvijas čempionāts jauniešiem visās vecuma grupās. Uzvarētājiem būs priekšrocības izvēlēties uz kuru no turnīriem braukt, pie reizes iegūstot ielūgtā spēlētāja statusu.

Latvijas jauniešu čempionātā šobrīd vēl aicinātas pieteikties meitenes. Norises vieta ir Rīga, Biznesa augstskola "Turība". Nolikums apskatāms šeit.